Wednesday, 26 June 2013

Exclusive : Status FB Terakhir Sumaiyah Romli, Pelajar Malaysia di UCL UK Yang Terbunuh Di Jordan

Assalamualaikum.

Akhirnya dapat jugak aku update status kat blog aku ni. Bukan nya ape, bile dah masuk balik kolej ni ada lagi halangan yang lagi mencabar. Privacy aku!

Bile masuk kolej balik tau tau je la kan asyik dok beerkepit ngan menber je. Tapi alhamdulillah petang ni sempat jugak aku bukak. Tu pun sebab aku tak turun maen futsal ngan member2.

Arwah dengar citer aktif berdakwah
Aku rase semua orang dah tahu pasal kematian seorang pelajar Malaysia kat UCL Sumaiyah Romli yang eksiden kat Jordan nu.

Aku tertarik jugak la pasal benda ni sebab hmm..well dia student UCL kot. amik physics n astronomy plak tu..


Tapi yang aku rase lebih excited nak tahu pasal dia ni ialah bile aku dapat tahu yang dia ni badly injured tapi mayat dia still elok lagi bukan macam eksiden teruk lah. (atau mungkin dia mati sebab internal bleeding?)

Satu lagi dia sempat mengucap sebelum mati, mengikut beberapa sumber sebab sebelum menghembuskan nafas terakhir beliau sedar sekejap dan sempat mengucap.


So sebagai fast-stalker aku usha lah Facebook dia. 

Hmm no mutual fren tapi aku boleh tengok jugak la timeline dia. 

Time tu aku tak tahu lagi muka dia camne, so aku nak tengokla kan, mane tahu cun ke? huhu XD

So ni la status FB terakhir beliau...

Subhanallah. Post Mengenai kebesaran Allah!

Aku pun scroll down la timeline dia.

Erm kire dia ni excellent kot, 

Dia dapat interview Bank Negara walaupun tak dapat that scholarship.

Fyi kalau nak apply BNM Scholarship ni kena dapat at least 8A+/A. hmmm

hmm tapi tu lah kan, Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya.

Kematian beliau sedikit sebanyak menyedarkan aku kematian tak kenal siapa.

Tak kire la genius ke , muda ke, hensem ke , kematian itu pasti.

Hmm,,Ya Allah, matikanlah kami hamba-hambaMu dalam khusnul khatimah, dan jauhkanlah kami daripada su'ul khatimah, Ya Allah...

Semoga Allah mencucuri rahmat ke roh beliau. Al Fatihah...

3 comments:

  1. innalillahiwainna ilayhirojiun..huhu

    ReplyDelete
  2. Abng... Erm.. jtuh cinta kat dia ke? ehehehe.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe xdek la.saya dah ada pilihan lain lah.cuma kagum gak la sbb dia study kat ucl.warak plak 2.hehe

      Delete