Sunday, 27 January 2013

Kisah Sedih Seorang Gay

Assalamualaikum wbt.

Dah lama tak update blog. Pagi ni aku baca tentang satu citer sedih seorang gay. Dari indon kat fb.

Nak baca, klik sini.

"Apakah menjadi seorang gay salah? Toh itu bukan jalan hidup yang aku mau pilih? Apabila aku dapat memilih jalan hidupku, tentu aku tak mau hidup seperti ini. Terkadang aku bingung sama Tuhan, ia yang menciptakan manusia dengan berbagai karakternya, termasuk straight, gay, lesbian, and bisexual. Tapi mengapa Ia hanya menghalalkan straight? Apakah kaum gay lesbian dan bisexual mahluk sampah? Kenapa Tuhan yang menciptakan tapi Ia justru juga melarang? Mengapa Ia membiarkan ada rasa seperti ini di dunia?"

Apabila membaca citer ni, betul juga. Kenapa la Allah swt menjadikan aku ni gay, dan sebilangan daripada kita ni gay dan biseksual. Apakah hina sangatkah kita di sisi Allah.


Lalu aku beristighfar. Ya Allah ampunilah dosaku.

Kalau ada orang yang tanya direct soalan camni kat aku, justeru aku menjawab, "Wallahu a'lam".

Sesungguhnya Allah itu maha mengetahui, sama ada yang nyata mahupun yang tersembunyi.


Teringat ayat Allah untuk kita, 

Teringat ayat Allah untuk kita, "boleh jadi kamu membenci sesuatu sedangkan ia baik untukmu dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu sedangkan ia buruk untukmu. Allah mengetahui sedangkan kamu tidak tahu." Surah. Al Baqarah:216.

Subhanallah. Besarnya ujianMu untukku dan hambaMu yang senasib, Ya Allah.


Bila pikir balik memang betul. God always has plans for us. His plans are not our ways but His plans are always the best.

Teringat time darjah 6 dulu sedih giler sebab tak dapat sbp. Alih-alih Dia bagi yang lebih baik untukku. Walaupun bukan sbp, aku mampu berjaya lebih dari dorang kat sbp...


“Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.”
-Surah al-Baqarah ayat 286

Btw, trimas kat Putera sebab sudi follow aku. Dialah satu-satunya follower aku.hehe

Nampaknya kerna usaha lagi neh..haha




Wallahua'lam. Semoga bermanfaat.

kalau berdasarkan test ni aku tak gay,,haha

13 comments:

  1. Ko patut buat button follow tu dr dulu lg kot.. Dulu ada byk blog plu mcm ni.. Tp skrg dh x aktif lg or blog tu tutup.. Dh makin kurang best.. Tp aku still brtahan gak.. Last2 jumpa ur blog pula..

    ReplyDelete
  2. Beb, keep on writing!

    Skool.editor gmail com

    ReplyDelete
  3. Nice blog here! Additionally your website rather a lot up fast!

    What host are you using? Can I get your associate hyperlink
    in your host? I desire my website loaded up as quickly as yours lol

    Also visit my web page get followers

    ReplyDelete
  4. I enjoy what you guys tend to be up too. This sort of
    clever work and coverage! Keep up the fantastic works guys I've included you guys to our blogroll.

    Feel free to surf to my web page - zulutrade.com

    ReplyDelete
  5. I am regular visitor, how are you everybody? This paragraph
    posted at this website is genuinely nice.

    my site - targeted twitter followers

    ReplyDelete
  6. Aw, this was a very good post. Spending some time and actual
    effort to generate a really good article… but
    what can I say… I put things off a lot and never manage to
    get anything done.

    Also visit my homepage get followers

    ReplyDelete
  7. Thank you for sharing your info. I truly appreciate
    your efforts and I am waiting for your next write
    ups thanks once again.

    Here is my weblog - get followers

    ReplyDelete
  8. Nice said bro!keep it up!

    ReplyDelete
  9. “Alif laam miim."
    "Apakah manusia itu mengira bahwa mereka dibiarkan (saja) mengatakan: ‘Kami telah beriman’, sedang mereka tidak diuji lagi?” (Al-’Ankabut: 1-2)


    Selanjutnya, Allah memberitahukan kepada hamba-hamba-Nya hikmah dihadapkannya mereka kepada berbagai ujian dan cobaan itu. Allah berfirman:

    “Dan sesungguhnya Kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta.” (Al-’Ankabut: 3)

    ReplyDelete
  10. Test nya benar

    ReplyDelete
  11. Maaf menyampuk . saya sebagai perempuan tertarik dengan pengakuan berani kalian .. biseks , gay , lesbian memang sedia maklum dari dulu dahcuba wujud . kenapa ini semua terjadi .. cuba kalian berfikir , apakah yang menyebabkan kalian sedemikian ? selidik balik , kalian sangat beruntung . beruntung bukan bermaksud beruntung jadi homosex , but beruntung kerana diberi ujian dan dugaan oleh allah swt . kuatkan semangat kalian jika niat tu tekad untuk berubah , dan jangan label diri sendiri gay jika kalian ingin berubah . jika kalian still labelkan diri kalian gay .. bermakna kalian masih di tempat yang sama , jumpalah para ulama , dan keep on trying .. jika nafsu kalian sukar dikawal apabila berhadapan dengan kaum adam, maka jauhkanlah diri daripada mereka , bukan berjauhan bererti musuh . but sebagai trnasformasi diri ke arah yang lebih sempurna . gunakanlah kurniaan yang diberi allah . muka dah kacak , memang ramai gadis akan tertarik , cara yang paling senang . langkah pertama . rujuklah dengan ibu kalian . minta nasihatnya . semoga kalian berhasil menjadi ummah terbilang :) wallahualam ,

    ReplyDelete
  12. Ingt kisah nabi lut... Allah murka pd hubungan sejenis..apepon..balik pd fitrah..good luck :)

    ReplyDelete
  13. saya pom same mcm kowanx .. tapi nak buat cmne kdg2 org xphm ape yg kita rase .. saye penah syg seorg st8 dan skunk still cntact(tapi xbuat ape2 yg teruk) kami dari zaman sekolah lagi smpaii skunk berhubung mcm kekasih. dye dh gf tapi still xnk lepas saye .. saye nk brubah dan nk lupakan die .. ya allah bantulah saya

    ReplyDelete