Sunday, 27 January 2013

Kisah Sedih Seorang Gay

Assalamualaikum wbt.

Dah lama tak update blog. Pagi ni aku baca tentang satu citer sedih seorang gay. Dari indon kat fb.

Nak baca, klik sini.

"Apakah menjadi seorang gay salah? Toh itu bukan jalan hidup yang aku mau pilih? Apabila aku dapat memilih jalan hidupku, tentu aku tak mau hidup seperti ini. Terkadang aku bingung sama Tuhan, ia yang menciptakan manusia dengan berbagai karakternya, termasuk straight, gay, lesbian, and bisexual. Tapi mengapa Ia hanya menghalalkan straight? Apakah kaum gay lesbian dan bisexual mahluk sampah? Kenapa Tuhan yang menciptakan tapi Ia justru juga melarang? Mengapa Ia membiarkan ada rasa seperti ini di dunia?"

Apabila membaca citer ni, betul juga. Kenapa la Allah swt menjadikan aku ni gay, dan sebilangan daripada kita ni gay dan biseksual. Apakah hina sangatkah kita di sisi Allah.


Lalu aku beristighfar. Ya Allah ampunilah dosaku.

Kalau ada orang yang tanya direct soalan camni kat aku, justeru aku menjawab, "Wallahu a'lam".

Sesungguhnya Allah itu maha mengetahui, sama ada yang nyata mahupun yang tersembunyi.


Teringat ayat Allah untuk kita, 

Teringat ayat Allah untuk kita, "boleh jadi kamu membenci sesuatu sedangkan ia baik untukmu dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu sedangkan ia buruk untukmu. Allah mengetahui sedangkan kamu tidak tahu." Surah. Al Baqarah:216.

Subhanallah. Besarnya ujianMu untukku dan hambaMu yang senasib, Ya Allah.


Bila pikir balik memang betul. God always has plans for us. His plans are not our ways but His plans are always the best.

Teringat time darjah 6 dulu sedih giler sebab tak dapat sbp. Alih-alih Dia bagi yang lebih baik untukku. Walaupun bukan sbp, aku mampu berjaya lebih dari dorang kat sbp...


“Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.”
-Surah al-Baqarah ayat 286

Btw, trimas kat Putera sebab sudi follow aku. Dialah satu-satunya follower aku.hehe

Nampaknya kerna usaha lagi neh..haha