Thursday, 27 December 2012

Mengenali Gay : Ciri Ciri Gay

Camne nak tahu laki ni gay?

Haha aku pun gay. So camne personaliti aku? Ciri-ciri kehidupan aku?




Memang naik nafsu aku tengok gambar kat atas. serius memang taste aku a kalau laki dah kahwin ni.

So antara ciri-ciri gay, maksud aku ciri-ciri aku:

1. Lelaki gay biasanya hensem dan maskulin

Walaupun tak semua gay adalah hensem dan maskulin, tapi kebanyakan adalah begitu. tengok je la kat FB ramai yang dok tayang body macho n muka yang hensem.

Aku hot stuff kat sekolah dan kolej, ko ader? hehe



2. kalau tak hensem atau maskulin, dorang ni biasanya jambu.

Yeah, kebanyakan jambu dan kadang-kadang lembut. Ramai antara diorang ni yang suka KPOP dan sebagainya.



3. Tak semua metroseksual

Tahu tak metroseksual tu ape? Google la sendiri. Tapi ramai yang jaga penampilan.



Gambar Hiasan Sahaja



4. Ramai para ustaz dan orang yang arif tentang ilmu agama yang terjebak

Nape dorang ni boleh terjebak. Ini semua kerna adalah nafsu. Iman kitorang lemah. Tak kiralah walau tinggi macam mana pun ilmu agama, tapikalau iman lemah nak buat camne kan?


Tapi orang yang normal senang la, kalau iman tu lemah boleh je kahwin kalau dah tak tahan ngan pompuan kan?

5. Gay pandai cover

Kalau korang tengok aku, mesti tak sangka aku gay punye!



Kalau gay plak nampaknya memang kena tahan la. 

Cabaran yang paling besar bagi gay, bukan bisex, ialah bila nak kahwin. Boleh tak imagine camne nak kahwin kalau takde langsung nafsu kat isteri?

Ok, tentang 4 ciri kat atas tu, semua ada pada aku kecuali nombor 2. Aku tak lembut dan serius taste aku bukan pada lelaki lembut.



Kepada insan-insan normal kat luar sana, bersyukurlah dengan kurnian naluri normal yang ada pada anda. Kami yang 'OKU' ni cuba sampai nak bunuh diri untuk mendapatkan naluri seperti anda. 



Kami tidak pinta untuk jadi begini, walaupun ada sesetengah yang jadi gay lepas putus ngan awex, dan itu adalah tindakan yang paling bodoh kat dunia.



Media plak asyik dok tayang Allah laknat golongan gay and lesbian. Kitorang semua dah tahu benda tu. Cuma kitorang nak tahu, camne nak mengatasi nafsu yang kitorang tak hingin ni?



Kitorang adalah golongan yang mulia sebabkorang semua adalah golongan yang mulia.

Dan ingatlah bahaa hanya Allah yang boleh memuliakan sesuatu kaum itu.

Untunglar ada naluri normal....


171 comments:

  1. patut letak button utk follow.. senang org nk follow ur blog..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul3x setuju sangat haha! tiap insan d dunia punya perasaan... ak juga gay...

      Delete
  2. agree bro... memang smpai satu tahap aku penah nak cuba bunuh diri sebab sgt rasa diri ini tak beruntung mcm lelaki yg lain...plus dengan tekanan lain... tapi nasib baik baik time aku pegang pisau tu aku ingat kat mak aku.. dia sgt perlukan aku.. lagi sakit bila masalah ni aku pendam sorg.. srius aku x penah citer dgn sape2..aku pun xpenah try making sex dgn mana2 lelaki walaupun naluri aku nak sangat benda tu..tapi takyau la sampai bila aku boleh brtahan. dan byk kali aku putus cinta dgn awek sbb aku x takut nk kawin dgn diorg takut barang aku tak naik bila bersama diorang..wallahualam.. ya allah lemahnya insan mu ini..betulkata ko tu.. manusia yg bernaluri normal patut bersyukur sangat2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jagalah diri baik2 dik...jgn sesekali mencuba...bahana ketagihnya x pernah hilang

      Delete
    2. naluri ini adalah ujian Allah untuk anda ke syurga...bertahan dari melakukan maksiat hingga akhir hayat ...tahniah!

      Delete
    3. AK x lembut n bukan gay tpi kwan aku LA yg suka lelaki gay dia ckp kwan tu handsome bgi aku dia x LA nsem dia suka Kat kwan tu SBB kote kwan tu besaq sejak dia brkawan ngan budak tu dia trus lupakan aku

      Delete
  3. Tu lah. Kadang2 orang straight tak sedar betapa dorang dikurniakan nikmat yang besar oleh allah.

    Inna lillahi wa inna ilaihi raji'un

    ReplyDelete
  4. Same here,bro...aq pon bkan nk perasan,tp mmg aq ade rupe,tp mate ni gatal nk tgok jantan je...haha...kan best if bole switch jd straight...haishh...pening2.

    ReplyDelete
  5. Aq pn sme.. puas dh nk ubh,. Law ad awek pn mgkn sbgai illusi je kot.. tp nfsu mang xda.,, aq dh cuba nk brnfsu ngn pmpuan tp xleh la.,, salu je duk usha golongan bapak2... aduhhh cmne nk ubh....aku nk jd lelaki normal tp msih x brdaya.....

    ReplyDelete
  6. sama mcm aq..aq slalu cuba nk buang prasaan suka kt laki tp x ley...hurmm :(

    ReplyDelete
  7. salam....aku terbaca artikel ni n tertarik dgn sikap korg yg jjr tu...mgaku yg korg xde nafsu kt perempuan...hmmm korg perlukan bntuan x...?mna tau bila kita sllu shre kekurgn msg2 lama2 allah akn permudahkn smua nya..

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum......maaf tersibuk kt sini...saya tertarik sgt dgn artikel ni..lbh2 lg bila sye bce komen2 korg yg sgt jjr...tak de yg sempurna kt dunia ni..kdg2 org lain pn byk kekurgn tp mgkin dorg try dan usaha ubh kekurgn tu..mcm...korg perlukan tmn utk shre or mgkin nk kn pndpt x?mgkin smua tu slow2 blh ubh smua kekurgn tu,,,saya sedia utk berkongsi apa sja..sesungguhnya wanita itu adalah sebaik2 ciptaan allah dan jgn persia2 kan.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam. Terima kasih sangat sebab sudi luangkan masa kat dunia gay. Jarang sangat pompuan yang baca blog ni.

      Delete
    2. Sy istri kpd suami yg songsang..golongan mcm nie,blh baik ke?kalu dgn cara berubat kg ke..blh?

      Delete
    3. kepada anonymous 7 september 10:22

      saya sendiri pun gay, cuba berubah sedaya upaya walaupun kadang2 tergelincir jugak.

      berubat cara kampung? hmm x sure tapi saya pasti pasti mungkin suami puan agak keberatan . satu hal lagi tok bomoh tu sanggup ke nak mengubat golongan macam kami ni?

      nak jumpa ustad kat darul syifa'? jauh sekali tak mungkin. Sebab kadang2 golongan ustad ni terlalu over, sampai cakap golongan gay ni ahli ahli neraka tiap kali golongan gay ni jumpe dorang untuk minta dorongan. pastu dihinanya kata jijiklah,

      nasihat saya. banyak 2 berdoa dan solat.

      Delete
    4. ha'a kan.. betul tu, aq ad byk kisah ttg lelaki2 yg terjebak dgn dunia gay ni, ad yg sbb ptus tunang, ad yg sbb termakan budi, ad yg kene l*w*t..

      tp, my point is, kalau kami golongan neraka, mcm mane dgn aq yg dilahirkan mcm ni? aq dilahirkan kt dunia ni dan tercatat terus bhawa aq xakan merasa syurga?

      dimana ruang taubat utk aq? aq xphm, kenapa sisihkan? aq xmintak diorg galakkan, just ubati, bantu kami. we're lost. we need help.

      Delete
    5. aku berumur 18 tahun... dan ahad nanti umur aku 19 tahun... aku seorang gay. jujur nak cakap aku tak nak jadi cam ni... wanita memuji aku kacak dan lelaki idaman wanita di skolah. aku tak tau nak kata apa... aku rasa aku jadi cam ni sebab sepupu aku yang jebak aku jadi camni... masa kecik dulu, sepupu aku liwat aku kalau tak ada orang kat rumah tokwan. rumah tokwan besar dan susah nak jumpa kalau orang masuk. masa tu aku baru darjah 1. dan aku dah dipaksa melakukan sex oral dengan sepupu aku. ada 2 orang sepupu aku yang paksa aku buat benda tu... bila aku darjah5, aku dapati aku dah baligh pada usia paling awal berbanding rakan dorm aku kat asrama. first bangun tidur aku perasan seluar aku ada lendir macam gam. dan aku dah baligh pada usia tu... sorry citer lain plak... skarang aku stpm 2014. lepas raya lepas aku jumpa lagi sepupu aku yang gay tu. dia seorang anggota bomba yang macho dan tinggi idaman wanita rasanya... sekali lagi dan setip kali dia jumpa aku dia akan ajak aku masuk dalam kreta dia dan pakasa aku melakukan onani dan sex oral... waktu tu aku dah insaf... tapi apakan daya aku dipaksa dan beberapa hari dia duduk rumah aku... aku meranikan diri untuk merakam perbuatan diia terhdp aku... aku terpaksa. jadi video tu aku tunukkan kepada anak saudara dia yai tu anak sepupup aku. anak saudara dia pun kata "ini benda biasa jer, kat skolah aku banyak benda camni" dia langsung tak terkejut. tapi apa yang aku nak pesan kat sini, awasi anak korang. jangan sampai terjebak...terutama anak yang bersekolah sejenis boy school

      Delete
  9. Sy pun seorang plu... dan sy pernah terlanjur melakukan hubungan selama hampir 2tahun.. tapi disebabkan hati sy tak tenang dn sentiasa di hantui perasaan bersalah pada Allah lalu Sy putuskan hbgn itu..

    Dan kini sy dapat jalani kehidupan seperti biasa tanpa pasangan plu.. walaupun keinginan itu ada tp sy cuba lupakan saja kerana sudah terlalu besar dosa yg sy lakukan..

    Kini sy hanya menanti hari untuk melangsungkan perkahwinan sy.. sy tekat utk bekahwin. Walaupun sy masih ragu2 apakah sy dapat menjalankan nafkah batin kepada bakal isteri sy nanti.. doa sy semoga Allah mudahkan segala urusan sy dan diberikan perasaan kasih syang kepada isteri nanti...

    Harap korang semua doakan ye..

    Amin....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin. Kalau boleh contact lah ok

      Delete
    2. salam..maaf mnyampuk..4ary d mlake bru ak knl ssorg yg bgelar gay..ak smpati ng kisah edopnye..lntran itu dia mnjadi gay..sbb tu ak trlintas tuk msk blog ni..ak nk taw ng lbh detail psepsi gay pd lelaki ng wanita...tp tk berubah mmg ada pnylesaian

      Delete
    3. arny ak mengenali liku edp seorg gay...ak smpati tp ak xtaw pep care ak nk ubh dia

      Delete
    4. salam..maaf mnyampuk..4ary d mlake bru ak knl ssorg yg bgelar gay..ak smpati ng kisah edopnye..lntran itu dia mnjadi gay..sbb tu ak trlintas tuk msk blog ni..ak nk taw ng lbh detail psepsi gay pd lelaki ng wanita...tp tk berubah mmg ada pnylesaian

      Delete
  10. setiap masalah pasti ade jalan penyelesain,cuma kita yg memilih untuk tidak berubah....sebenarnya jawapan yg paling senang untuk kehidupan awka ialah sentiasa mengawal nafsu dan berusaha untuk berubah....sememagnya gay bukanlah takdir yg ditentukan oleh allah tetapi gay adalah takdir yg kita cuba untuk cipta sendiri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kerana sudi tinggalkan emel di blog saya yang tak seberapa ini.

      'sentiasa mengawal nafsu dan berusaha untuk berubah'

      that sounds easier said than done.

      'sememagnya gay bukanlah takdir yg ditentukan oleh allah tetapi gay adalah takdir yg kita cuba untuk cipta sendiri'

      that may be true. saya pun sedang berusaha untuk berubah. that's why i'm writing this blog, tryng to find ways and help of other hamba Allah who may be a little bit help me and others.

      Bertukar dari gay kepada straight bukanlah semudah yang disangka. malah lebih sukar dari mengubah tabiat merokok kepada tidak merokok( tu pun masih ramai yang tak mampu berhenti merokok, hatta dalam kalangan ustaz dan mereka yang beragama sekalipun)

      Klu orang yang merokok, mungkin nafsu untuk mereka berkurangan klu tidak melihat rokok tapi bagaimana pula dengan gay? setiap hari kami melihat lelaki yang menggoyah iman kami.

      Begitu juga dengan insan normal di luar sana, apabila mereka tidak dapat menahan diri daripada berzina, they are opt to kahwin dengan cara yang halal. tapi bagaimana pulak dengan kami?

      gay, and all PLU pandai cover, and just don't get surprised mereka ada dalam kalangan anda. boleh jadi kawan, boyfren, ahli keluarga, abang, adik or even bapa atau datuk anda sendiri yang gay.

      Ya Allah, over sangat ke aku ni? anyway, that's the reality.

      Jazakallah khairan katheera... XD

      Delete
  11. Slm.. Ak gay ade bf ade gf.. Ak syg kt dyorg n dlm msr sme ak ksian kt dyorg.. Tp ak lg mrrane n xde sape yg ksian kt ak.. Ak nk brubah tp ak x mampu nk wat sndri.. Ak perlukn dorongan.. Tlg la ak.. Ak nk tgalkn email or cntct nmbr kt sni tp takot ad yg knal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslam. emel je la kat gayinsaf7@gmail.com.

      erm actaku pun tak tahu nak tolong ape, tapi bagi semangat sikit boleh kot.hehe

      Delete
  12. sekarang baru saya faham kenapa lelaki gay ada yang kuat agama, sembahyang tak tinggal dan puasa penuh tapi masih ada naluri gay ;agi terus buat aktiviti gay....1st nak ckp tahniah sebab korang ni antara yang ada kesedaran yang benda tu salah dan di sebabkan agama larang maka korang tahan diri dari lakukan benda2 jijik2 tu. saya risau tgk gay sekarang makin berleluasa, bagi saya la....gay tak sepatutnya tuntut human right sbb benda ni bleh menggalakkan utk org rasa gay tu adalah ok....bagi saya 1,pihak jabatan agama kene anjurkan aktiviti meluas utk golongan gay berubah (persoalannya sanggup ke golongan gay ni pg sbb benda ni melibatkan maruah)....2, golongn2 gay yang da insaf dan berjaya seharusnya buat group utk tarik gay2 yang da terjerumus ke dalam kemaksiatan 3, anggap semua ini adalah penyakit dan ujian dari ALLAH dan bukan "anugerah" naluri seperti yang di canang2 kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju gay tak patut tuntut human rights.

      Dan saya tahu ini semua ujian dari allah,

      Delete
  13. sambungan....berkahwin tp jika tiada nafsu pada perempuan bagi saya itu adalah sia2 dan hanya menzalimi wanita....bagaimana dengan kehendak batin isteri?

    buatlah solat hajat, solat taubat, banyak2kan igt ALLAH...

    btw saya ni perempuan n sedih sgt isu gay ni nampak gaya nya da semakin menular dan semakin secara terang2an.

    saya nak tahu sangat ramai terjebak gay ni knapa ya? macam admin blog ni ada pengalaman buruk ke?masalah keluarga?

    sy risau jugak nanti anak2 sy ada masalah ni (harap2 di jauhkan)...sekarang blum kawin pun, da terpk nanti ada anak tak nak htr asrama penuh...takut terjebak jd gay

    last but not least...saya percaya yang tuhan amat mengasihi hambanya.....selagi tidak melakuakan perkara terkutuk/jijik....tak patut orang2 "PLU" yang di pandang hina, sewajarnya di bimbing............................sekian...wassalam

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa saya menjadi gay?

      wallahu a'lam.

      hanya allah yang lebih mengetahui.

      ada orang cakap sebab masuk sekolah berasrama penuh. well saya rasa bukan tu sebab kalau dah straight agak mustahil untuk jadi gay.

      hmm mungkin sebab ibu saya (saya bukan nak salahkan dia tapi saya rasa ini mungkin faktornya) nakkan anak perempuan sewaktu mengandungkan saya.

      mungkin fikiran ibu yang sedang mengandung boleh mempengaruhi seksualiti si anak.

      btw kalau anak puan memang straight tak perlu risau untuk hantar anak ke sekolah berasrama.

      Delete
    2. Sedih sgt bace,sbnrnyer sy dlm proses tuntut fasakh sbb suami sy bertahun2 tdk memberi sy nafkah batin,dia seolah2 tdk berminat dgn sy,bg sy tekanan n mcm2 alasan kononnyer sy suke membebel smpai dia xde keinginan dgn sy..tiada cacat celanya sy n sy terpaksa buat tuntutan ni sbb sy wanita normal n ada keinginan pd hubungan batin.pendapat sy,klau golongan yg xbernafsu pd perempuan berkahwin mgkn akan jd mcm kes sy ni..sgt2 terseksa..suami sy jg terlalu peramah dgn lelaki n suka jadikn alasan berbincang dgn kwn lelaki sampai ke 4-5pagi n xkira masa penat pun dia akan keluar jgk jika kwn dia telefon..ada jgk dia bwk sy ke suatu tmpt tp xkasi sy ikut naik ke tmpt yg dia nk g sbb katenyer kwn2 dia xsuka klau bwk perempuan dtg skali..adakah itu jelas/cenderung menunjukkan bhw suami sy golongan gay?

      Delete
    3. tak syak lagi adalh gay.wallahu a'lam

      Delete
    4. Sy pun mgalami bda yg sma...dulu suami pnh mgaku yg dia gay n sdg cba nk berubah...dia da 'sentuh' sy,tp xselalu..sy xpasti knpe dia mcm tu...dia ckp dia dah berubah,tp knpe dlm hp dia msh ada video gay?berubah ke tu?umhtga kiteowg hmpir2 nk musnah,tp sy msh sygkn dia...mak n abah sy pun msh sudi trma dia wlaupun dia mcm tu..tp sy xtau smpai bla kami nk trus mcm nie....

      Delete
    5. sabar dan solat. erm baguslah keluarga mertua dapat terima.

      Delete
  14. Ops...sebab saya tanya sebab jadi gay dan kaitan dengan masalah keluarga sbb mcm saya datang dari keluarga yang bercerai...hidup saya byk dilingkungi perempuan....masa awal remaja dulu pnah juga mcm keliru identiti...pnah suka perempuan,sekadar minat/admire...rasa berdebar2 ble berdepan....tp tak sampai pk bnda kotor2 (seks/cium)....tp ble da matang, da tak minat da perempuan....rasa geli geleman je.... so mungkin la korang pun macam tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak lah kot. keluarga saya bahagia. kuat agama. Adik beradik lain okay. Saya je yang ada masalh.

      Delete
    2. aku plak dulu tak berapa suka jgak... tp bila ramai orang aku akan puji perempuan lawa sbb ak nak cover... tp kadang2 pernah terfikir nak buat dgn perempuan... tp skarang ni proses utk berjinak dengan perempuan yang aku suka ni... doakan aku... nampaknya dia dah sukakan aku...

      Delete
  15. Saya tak tahu betul atau tak.....tp sy percaya....wang yang di perolehi yg tak di jaga halal haramnya spt duit2 riba', duit haram, makanan yang tak di jaga halal haram ni yang da menjadi darah daging dan sebab tu lah semakin lama buat kita semakin jauh dari islam.....dan menghasilkan keturunan yang berpenyakit (gay dan lesbian) dan keruntuhan moral lain2 (sumbang mahram,zina,seks bebas)

    ReplyDelete
  16. salam, malu jge nk ckp tp sy jge seorg plu..sy tak prnah mnjalinkan mana2 hubungan dgn mn2 lelaki..prnh ada yg gile nk buat prkara x senonoh kata nya mahu test, tp alhamdulillah sy brjaya tepis semua nya, ntah kenapa bila ada lelaki yg buat krja gila hati sy sepantas kilat menolak, terus igt Allah..sy pLU tapi saya jaga solat, di waktu org lain lalai sy ttp igt padanya, hanya Allah yg mgetahui rahsia hina dlm diri ini..cuma kdg2 bile duduk sndiri sy cnderung buka website yg kurg elok..sy prnh buat solat tahajud, bila buat tu rasa sgt tenang, dan bantuan Allah..nmun bila sy buat makin kuat godaan, sprti klu sy brniat utk bgun mlm, biasenya sy pasti mimpi basah..dan nafsu akan attack sy jika sy tinggal kn solat, automatik nafsu dlm jiwa ni jd gila..sy cuba tahan, tp lama2 jd serabut fikiran, mcm org x dpt rokok mmg runsing..sy xda mslh dgn rakan2, tak pula brkawan dgn lelaki lembut, life seperti insan lain, pergi jge masjid..bkn langsung xda nafsu trhdp wanita, mmg ada..tp bila mmpunyai keinginan trhdp kedua dua jantina, sy rase mcm org gila..cuma sy nk share kpd smua kt luar yg senasib dgn sy cuba tetap jge solat, zikir ringkas dan istigfar Allah pasti jge kita walaupun kita sudah smpai ke pintu zina dan lg teruk Allah pasti akan mnyelamatkan kita..sentiasa bersangka baik pada Allah, syg org miskin dab bykkan bersedekah..jika kita mampu menahan dan berusaha menggelak nafsu yg gila ni, Allah pasti akan mncampakkan perasaan manis nya iman dan hati, dan diprmudhkan byk prkara..walaupun kita, gay,bisex,atau lesbian..sentiasa tanam azam dan niat utk berubah..jga solat, sbb bila kita tinggal satu solat, iman kita hilang perlindungan dari Allah..beruntunglah org yg dilahirkan straight hargailah, sedangkan kami kene sentiasa brjaga2 trhdp pandgn nafsu ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah ngn situasi saya... sembahyang tak tinggal..kawan ngn orang2 baik..pergi masjid. beribadat ..buat solat taubat. rase tenang skjp.then bile xde org kt umah..nafsu nk tgk lman wen plik. pas tgk mnyesal... benci kt diri sndri. And spnjg saya hidup ni mimpi basah dengan lelaki je. takde pun ngn pompoan. tgk pomapoan pun tak lalu. mcm spesis sama,tapi fizikal jer berbeza. kan bagus kalu kite boleh tukar nafsu kite kan.. jumpa pompoan lesbian ,pastu tukar ngn dia.sama2 jadi normal dan boleh pk pasal kawin,buat anak n have a happy ending... tapi kite dilahirkan gay.. so mungkin inin ujian kite untuk ke syurga.. inshaAllah. tapi kena tekad lautk tidak melakukan kemungkaran.. :P

      Delete
    2. pemikiran ko sejibik mcm aku.. best kan kalu boleh jmpe prmpuan lesbian n tukar nafsu.then buat anak byk2 hantr dorg sekolah agama. boleh buat sek setiap hari dgn vara yg halal. tapi tak boleh.... hmmm...geram la..knp la aku ade nafsu nie..haiwan xde plak yg gay n lesbi nie... mcm mane nk kawin nie...takutnyaaa

      Delete
    3. da la haiwan gay. tidak tahu la mcm mana u megklasifikasikan nya ttp da yanng dilahirkan yang boleh terus tukar jantina dan haiwan yang buat seks hanya dengan specis sendiri. terkini kontrovosi terhangat di America , kuda jantan telah dikatakan gay dan dihalang untuk menyertai lumba kuda kerana takut menggangu kuda2 jantan yang lain. Wow~ btw sy perempuan lesbian. Hmm.. tomboy kategori laa, and byk juga lelaki gay yg minat dengan saya (terus terang) but saya reject sbb dowg suka sy sbb sy nampakk 'handsome' but saya xnampak dowang cantik mcm perempuan. Handsome da la tp mslhnya sy xtertarik.. smpai skrg kami bestfwenz :)

      Delete
    4. Assalamualaikum...
      Aku tidak pernah tinggal solat. Tapi keinginan nafsu aku pun sama seperti rakan2 disini. Cuma sekali terbabas akibat gelojak nafsu yg tidak dpt dikawal dgn budak 14 tahun.Keinginan aku walaupun hanya ingin isap dan lancap telah tertunai dan puas, tapi tetap rasa amat bersalah. Kerana sebelum ini aku cuba mengelak sedaya upaya. Yang peliknya selepas kawin aku tidak dapat mengawal nafsu akibat budak tersebut pandai menggoda dgn wajah dan badan yg cantik yang mulanya aku sangkakan berumur 20 tahun. keinginan aku dgn isteri hanya lakonan sahaja walaupun puas aku memaksa. Tapi aku bernasib baik kerana alat aku mudah terangsang walaupun hati begitu tawar utk hubungan intim bersama isteri. Allahuakbar!!! kini hampir setahun aku mengelak lagi, tapi naluri tetap bergelora bila memandang lelaki yang kita idamkan.Naluri aku tetap menjadi rahsia kepada sanak saudara, kenalan malah isteriku sendiri. Ya Allah... Ampunkan lah aku!!!

      Delete
  17. sambungan..usaha x jemu sy utk berubah, akhirnya Allah perkenankan..suatu pagi mnjelang subuh sy trbangun dan terus keluar dan brdiri di balkoni, di hdpn rumah saya tu, bukit, hutan, gunung..mmg tenang..selang beberapa minit azan subuh muncul, sy binggung sbb azan tu sgt lunak,terlalu indah sy x prnah dgr azan subuh paling indah, terlalu indah melebihi seluruh alunan muzik di dunia ini..azan subuh tu dtg dari tiga arah, seolah olah di hadapan sy, walhal, masjid terdekat dlm 3 km..tp sy dpt dgr azan subuh pagi tu sgt jelas..sy menangis, kemudian sy mengucap syahadah..bila mgucap tu rasa lain sgt, sejuk, tenang..x prnah rasa setenang yg prnah saya rasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setiap manusia diberi ujian yg berbeza2... dan setiap ujian dari Allah pasti untuk kita bertambah ilmu, bertambah kuat dan bertambah matang. Alhamdulillah.. walaupun saya tak tahu siapa awak tapi saya rasa saya boleh faham keadaan awak. Ada banyak perkara tentang nafsu yg kita bermati-matian untuk hindarkan... dan saya salute awak atas segala usaha awak. Mohon jangan putus asa dan bersedih... btw, saya perempuan, saya straight tp sy pernah bercinta dgn lelaki yg pd naluri sy kuat mengatakan dia golongan gay yg sedang berubah tapi dia malu nk mengaku pada saya. Akhirnya ada satu hal yg berlaku yg buat kami putus dan saya betul2 marah padanya. 2 tahun lepas tu saya masih tak sedar dia golongan gay tapi kawan saya yg 'lembut' berkali nasihat saya ttg dia yg sbnrnya. Almaklum sajalah golongan gay kan boleh scan & detect sesama sendiri. Lebih dua tahun sy cuba lupakan dia, ignore dia, tukar nombor hp sy. dalam waktu tu sy tahu dia masih lagi mahu ambil tahu ttg saya. Dia masih lagi menghantar mesej bertanya khabar dan seumpamanya... Akhirnya baru2 ni saya sudah mula terbuka hati untuk berhubung dgn dia kembali. Hati tak boleh nk menipu masih ada sayang pada dia. Tapi macam ada sesuatu yg mengganggu fikiran saya.

      Sy cuba google dia dan akhirnya segala persepsi saya terjawab bila saya terjumpa dia menyertai satu laman forum bebas. Dia mula menyertai diakhir2 tahun yg saya tinggalkan dia. (Saya tinggalkan dia awal tahun). Dilaman forum itu nampak benar belang 'gay' dia yg sbnr dek kerana terlampau memuji seorg lelaki yg sgt cute dan asbab yg lain juga. Sekarang saya dihantui perasaan bersalah. Saya harap dia insaf... Pening fikirkan bgmana cara saya untuk beritahu dia bhw saya tahu naluri kearah lelaki yg dia miliki tu... Pening fikirkan bagaimana mahu dia kembali semula kepangkal jalan...

      Delete
  18. aq pun same dengan ko.. sedih!

    ReplyDelete
  19. saya tak tau lah sama ada tunang saya itu seorang gay atau tidak.dia suka sgt berchit chat atau ber msg dgn budak2 lelaki sekolah menengah yang rapat dengan dia.kat instagram pun kebanyakkan gambar kawan2 lelaki yang dia suka like.confius la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bleh jadi gay, boleh jadik bisex, apepon berdoalah supaya beliau mandapat hidayah dan dijauhkan dari perkara mungkar. doakan saya jugak okay :)

      Delete
    2. saya yang membuat pertanyaan di atas.saya dah seminggu berkahwin tapi sehingga hari ini suami tidak mahu menyentuh saya.saya buntu.saya cuba memeluk beliau ketika ditempat tidur tetapi beliau meleraikan pelukan saya dengan mengatakan dia panas walhal ketika itu beliau berselimut kerana aircond dipasang terlalu kuat..saya sedih sekali...

      Delete
    3. sah2 gay... nak sentuh mcm mane,xde nafsu... tak bagi peluk la sebab geli. same species... gitu la...

      Delete
    4. Saya yang bertanya soalan di atas...saya dah kawin hampir setengah tahun..suami sy tak pernah sentuh sy sampai skrg.alasannya stress sebab kewangan...mula2 sy percaya juga tapi bila hutang piutang dia dah mula dibayar oleh sy tapi takde tanda2 nak berubah..tak pernah sekalipun dia tido mengadap muka saya..bila peluk..buat keras mcm kayu..dah la nafkah batin tak beri,nafkah zahir pun tak dpt..kena settle kan utang piutang dia lagi..apalah nasib hidup ni..sabar je lah

      Delete
  20. gay ni penyakit ke???macam pening kepala,demam dll ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu homoseksual pernah dikelaskan sebagai penyakit tapi sekarang tak lagi.

      Delete
  21. assalamualaikum. ciri2 gay yang kau tulis tu boleh kata tepat jugak la terutama kat aku ni. boleh kata aku ada paras rupa tapi x maskulin sangat tapi x jugak lembut sangat, atas pagar jek. aku suka jaga style aku dalam erti kata lain metro. and agama aku x de la kuat macam org2 tabligh, tapi sebab aku dari keluarga yang kuat agamanya, sedikit sebanyak pengaruh cara aku pikir inclined towards agama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku rase ciri2 yang aku tulis tak berapa tepat lah. sebab aku rase aku syok2 sendiri saja.haha

      Delete
  22. Assalamualaikum,,,Alhamdulillah atas ksedaran yg Allah beri kpd tuan2 sume..sy ni pernah kluar jemaah tabligh,,mmg ramai yg join jemaah, yg gay akhirnya berubah..sume khendak dan hidayat drp Allah..jadi jemaah yg bgerak sluruh alam ni sume niat untuk islah diri,,jadi tuan2 boleh join jemaah...sama2 islah diri,,,sedia InsyaAllah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius ke ade yang dah berubah jadi straight or bi? mintak contact!

      Delete
  23. AsSalam. Saya dari golongan no.4. Ustaz2 dan golongan agama. Kami akui ramai sangat dalam golongan no 4. Tapi bukanlah sbb dah jadi ustaz yang pilih jalan begitu, tapi sebaliknya mungkin bidang agama yang sesuai dgn jiwa. Gay yg dimaksudkan perasaan asal terhadap lelaki yang mustahil diubah, bukan amalan homoseksual yang jelas diharamkan.

    Buat pengetahuan umum yang normal, gay bukan semudah berhenti merokok atau menjauhi gejala sosial. Kami semua nak normal juga. Ianya seperti lelaki normal dipaksa utk bercinta dgn lelaki yg lain, atau perempuan normal dipaksa berhubung dgn perempuan lain, pasti susah n mustahil kan? Begitulah kami. Perasaan tersebut dah memang sejak asal lagi (mungkin ibu saya juga sangat mahukan anak perempuan). Kalau mimpi pun sama juga bersama lelaki.

    Umum mengatakan gay adalah takdir yang kita cari sendiri, tapi bukan lah semudah itu. Siapa nak jadi mcm ni, tapi sentiasa berdoa dan tak putus harap nafsu ini akan berubah.

    Saya tak terlibat dgn aktiviti gay. Keluarga saya pun kuat agama. Saya belajar oversea dan juga beberapa kali ke Mekah, doa utamanya tetap sama, untuk berubah. Nak berkahwin, boleh sangat jadi suami yang bertanggungjawab, tapi sedih;mustahil utk nafkah batin.


    *Mak dah tanya bila nak kahwin je dah ni~ aduii.. :) please dah terdesak! ;)
    bole ke cari pasangan perempuan yg mmpunyai masalah yang sama, tapi nak ustazah! ;) hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam ustaz gay yang hensem (cewahdah imagine haha)

      ana setuju yang teramat dengan ente.

      sama lah kita nak cari bini yang tudung labuh preferably ustazah lah.

      tapi tak mahu yang lesbian sebab kita sebagai suami yang menanggung dosa. Nak pompuan normal yang dingin seks sahaja

      Delete
    2. Jgn hye cari prmpuan yg alim hye tuk cover klmhn diri..jgn jd mcm ak glgn pend agm..dpt suami gay...tp stkat ni allah masih bri kkuatan .moga dia akn berubah..sian ank2yg dh mbingkat rmaja..

      Delete
    3. ok la tue gay boleh naik barang...

      Delete
    4. Skit pun xttup kelemahan... cuma nk cri yg padan... sy ust mcri psgn ustzh... tapi perasaan kami berbeza, nak cri yg padan tu mmg mustahil... skrg akak dah anak oklah, kira berjaya suami akak menerobos sempadan diri dia... cuma akak seolah membayangkan gay itu sifat jahat sorg laki yg boleh berubah atau ust xkan buat, tpi itu dh sifat yg mmg sush nk diubati, bantulah dia kak... ini sifat bukan main2... semulajadi dah...

      Delete
    5. Saya sgt tertarik dgn komen saudara. Secara jujur, saya alami masalah yang sama. Perasaan sgt kuat nak berubah, ingin berumah tangga dan ada family yang bahagia tp saya takut dgn nafsu sonsang ni akan makan diri. Alhamdulillah, setakat ni saya masih belum terjebak dgn mana2 aktiviti kurang sihat. Kekadang terlintas jugak nak luahkan dan berkongsi maslaah ni, tp xtahu dekat siapa. Perasaan malu dan takut dicemuh terus menghantui , sakit dan sedih bila kenang nasib diri. Teringin sangat nak berubah dan jadi lelaki normal .

      Delete
  24. Salam..aku ni pun gay jgax ... umur sya 14 tahun... aku ni tinggal kat asrama...susah sangat nak elak nafsu tu.. aku dh buat mcm2 dah..solat 5 waktu,puasa x pernah tinggal.. Masih juga mcm ni.. somebody help me!! I'm still young to be a gay...huhuhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mengikut adat kata, tiada siapa yang dapat menolong. mintalah kepada allah

      Delete
  25. Assalamualaikum.. Ini adalah ujian di akhir zaman.. Allah tidak akan menguji kita melainkan DIA tau akan limit kita.. Jadi, jgn berputus asa ya.. Saya pun sama... Sedang menghadapi benda yang serupa, namun lepas saya mambca komen2 kamu semua dan blog ini sekaligus buat saya rasa bermotivasi untuk tetap menghalang nafsu yang songsang ini.. Jangan risau semua, kita menghadapi ujian yang serupa.. Apapun, sama-samalah kita berkongsi dan menasihati satu sama lain.. :) InsyaALLAH, Allah akan membantu kita.. Orang beriman tidak akan dibiar untuk berkata kami beriman.. iingatkan ayat al-quran itu? Masyrakat di luar sana tidak tahu, maka berkongsilah dengan yang tahu..

    ReplyDelete
  26. salam dari indonesia,semangat,salut,sukses.kita tahu yang terbaik adalah milik ALLAH SWT jangan ragu untuk menuju kemenangan,semoga tercapai cita citamu amien.

    ReplyDelete
  27. Wahai semua pengomen2 kepada blog..
    Yang mula2 I sungguh gembira kepada pendapat smua slepas I baca komen2 daripada mua org... I jujur I pn sorg PLU Chinese. I dari waktu kecil disbbkn diliwat oleh abang sepupu sndri (Waktu kecil tk faham apa2 pasal sex pn), tu yg menjadikn I membawa nafsu ni hidup sehingga sekarang. Sudah 10 tahun ke atas, Mula2 ingat sungguh benci kepada abang sepupu I. Tapi lepas I mengenal ilmu agama ISLAM.. Baru I sedar banyak dah. I tak patut benci dia. I kena redha dengan cabaran I yang wajib hadapi. Jadi pada masa skrg, Ati I sungguh lapang dan I pn sudah jujur dgn ibu I sndri dan yang paling penting, I nak masuk Islam. Ati I mase dlu tk de rasa berkat spt hari ini sejak I mengenal nama TUHAN ALLAH SWT. Moga kepada PLU2 luar, carikan sbb sndri mnjadi bgini. msti de sbb kita baru blh trjejas dlm golongan ini. Kita pn tk payah nk susah2 prg ubah mnjadi str8, tapi yg pnting kita kena trimanya, redha ati dgn idup bgini dn mnjauhi keterlanjuran. Klo de yg tengah cinta, cinta tu sme de u nk pilih cinta dia dlm dunia ke atau cinta dia shingga akhirat. Bg I skrg, I skrg de cinta sorg lelaki, dia pn tau prasaan I trhdp dia, tapi I tk mintak pe2 dgn dia. sbb I tau I cintai dia, nk shingga akhirat, maka I patut lepas tangan I demi kebahagiaan dia di akhirat nanti. I sungguh syg dia, tu yg I blh buat mse skrg ialah I nk masuk ISLAM dan lps ni doakan dia. Tu cinta I utk dia. De dia dlm ati, pn sudah cukup memuaskan kehidupan I demi akhirat dia dgn I. Mungkin lain2 orang de mksud CINTA masing2. Moga2 mua blh dpt bhgia dan trima, hadapi, redha dan lepas tangan hidup sndri sbgai sorg PLU. Maka kebahagiaan daripada ALLAH SWT akan mendekati kita. Thank you.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terharu ngn u..moga Allah beri u hidayah..knl cintaNya inshaallah Allah mudahkn stiap urusan u dgn niat ikhlas mencari redhaNya.. Amin..

      Delete
    2. You made me cry. Mudah-mudahan perlindungan Allah sentiasa bersama anda :')

      Delete
    3. Semoga u dirahmati Allah selalu.. Amin... kalu org cina boleh berubah..kita yg melayu ni lahir2 da islam takkan xbleh.. inshaAllah boleh!!

      Delete
  28. Sorry sibuk.. Sy wife.. Husbnd sy so far normal... Tp terbukak blog ni... Sy ingin cdgkan..
    1- lepak gan mmber same awex die skali.. Mgkin melihat kemesraan diorang terbuka sikit pintu hati
    2 - lau dh ade jeles sket perasaan kt mmber tu, pndanglah awex2 seksi@ yg sedap mate mmndang
    3 - pastu, jgnla paksa diri cr awek, at least wat mmber2 lepak.. Jgn tertekan smpai sentiasa igtkan diri tu gay... Anggap tu cuma penyakit mcm demam je, smpai mase jumpe ubat elok..
    4 - lawan perasaan, byk kan survey profile awex2 fb, jdkan admire..
    5 - selain tawakal, doa dan ikhtiar.. Jgn smpai mslah gay ni jadi virus.. Igtkan diri keperluan isteri, jdkan ibu contoh terbaik yang sentiasa di sisi ayah.. Takkan lau masuk wad psngan gy nk jaga, pelik lak org tgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak mudah puan.. ianya berkaitan nafsu.. contoh ada org akan loya tgk durian, biarlah buat camna pun, bubh diamond ka apa ka.. for them tetap durian... may be lah kalau tgk pompuan seksi akan terangsang.. but most of the time rasanya.. sama aja kot :(

      Delete
    2. setuju ngan komen anonymous kat ats...aku selalu gak stalk awex cun kat fb..tapi xde kesan pun

      Delete
    3. betul tu.. bkn senang nk lawan nafsu gay ni. cmna nk kawen ni? so scary

      Delete
  29. salam admin, untungla awk sebab dikurniakan wajah yg agak hensem.. bg sy tu salah satu factor la jugak utk cube berubah ke straight.. bg sy, sy ase beruntung klau sy hensem dan rmai pmpuan minat kat sy.. so sy akan berusaha segile-gilenye utk jd straight even mmg sgt2 susah.. slme hidup sy, sy slalu bygkan rupa sy hnsem n ade awek comel minat kt sy dan sy pon syg kt dy jugak.. ape yg sy nak luahkan, sy stju dgn semua yg korg ckapkan.. sy suke tgk senior2 yg hensem n abg2 tough.. tgk wajah dyorg n dgn cpt terbygkan kemaluan dyorg sbb sy nie agak tegar la jugak lyn video sex gay.. kdg2 bile sy bebas dgn dunia sy, mcm2 sy nak cuba n rasai bhgianya alam gay nie.. tp ade mse sy ade juge ingat kat tuhan :)sy tk pnh lagi rasai seks songsang sbb fkirkan dosa, family n kemurkaan tuhan.. sy ade join Skype, rmai kwn gay.. kami ade la jugak show2 something n slalu plan nk jmpe n nk buat seks.. tp Alhamdulillah sy boleh lagi than nfsu sy dgn sifat sy yg agak pemalu.. sy juge slalu minx nasihat dr abg angkt sy yg juge plu n kwn2 plu yg blom rasai seks gay.. sy dlu lyn je kapel dgn pmpuan n ade la feel jugak kat dyorg memandangkan sifat jeles tgk kwn2 laki laen ade awek.. sy suka pmpuan tp 1bnde je yg sy agak risau, nfkah batin.. sy risau sy xdpt beri sepuasnya.. ade pmpuan minat kt sy n dah luahkan pd sy mggu lps.. sy pon luahkan gak kt dy tp sy awal2 sy da ckap kat dy sy laen dri lelaki yg laen.. sy masih mencari dri yg sbnar.. dy mcm xpham laa.. pndai2 la sy cover ckp itu ini pd dy.. yg agak melucukan, pmpuan tu sepupu sy n kami first time jmpe n bru knal 1bln lps mse abg sy kawin.. dy ckap sy bgaikan cinta pndg pertama dy.. sy hargai sgt tp sy risau suatu hari nanti sy terlukakan persaan dy.. so, sy hrap admin kita sama2 mendoakan yg terbaik utk golongan kita yg hina di mata masyarakat dunia nie.. sy yakin Allah pasti mahu menolong kita kan? maaf la pnjg sgt tulisnye.. byk lagi bnde nak diciterkan tp laen kali jelaa.. hehehe

    Allahuakbar...
    Assalamualaikum :)

    ReplyDelete
  30. Doakan saya smoga turut berubah mnjad normal

    ReplyDelete
  31. Menarik juga isu ini.. saya pun mengalami perkara yg sama.. yg peliknya bagi saya.. meminati lelaki sejak saya berumur 5 thn lagi.. masih lagi sy ingat waktu tu.. sy suka sgt pada pakcik2 di masjid dan kawan2 ayah saya.. tetapi cukup kuat sy menahan perasaan ini smpai 30 thn lama nya.. sehingga jumpa dgn kebetulan seorg gay.. knp diuji begini org2 spt kita ni? perit rasanya... seolah2 rasa Tuhan tidak mendengar doa2 kita... bagi diri aku.. apa salah aku sejak kecik lagi jadi macam ini.. dah puas aku berdoa, smpai aku nak kawin pon susah.. keluarga bising, mak ayah sedih dan sedara mara dok kutuk2 aja.. apakah org spt kita ni tidak layak hidup bahagia.. setiap seorang dlm dunia ini tiada lain melainkan inginkan hidup bahagia.. kenapa bahagia tidak kita ketemui.. dan mesti ada org kata, sembahyang lah, munajat lah pada Allah etc.. berapa lama lagi? sedangkan nafsu seks ni serupa juga mcm nafsu makan.. walau pun tak sekerap makan.. tapi ia tetap perlu dipenuhi sekali skala.. beruntunglah pada semua yg straight.... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita sama. in fact saya tahu tentang istilah gay itu ketika berumur 7 tahun. sebab saya suka baca magazine remaja mak cik saya. saya ingatkan perkara ini akan berubah apabila menjelang dewasa tetapi ripanya tidak.hmm

      Delete
  32. Salam

    Nordin Jusof, adabeberapa komen pembaca yang agak menarik ..so saya minta kebenaran maybe nak share dalam blog saya beberapa komen tersebut, buat renungan pembaca di blog saya..Minta kebenaran ni ya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalalikumussalam. terima kasih sebab sudi promote blog saya. haha benda kecik je tu. takde hal lah.

      Delete
  33. aku x de keempat2 cri tu...so aku msuk geng mna....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin golongan kelima : the excetionist haha.

      tak de lah . sebenarnya aku tulis benda ni setakat syok syok sendiri je. haha. tapi aku rasa benda ni ada banyak jugak lah yang ada kena mengena dengan aku.

      Delete
  34. Assalamualaikum,
    Bila bace semua komen2 u all I rase terpanggil to write something. I seorg perempuan & sgt simpati dgn kisah mereka yg berusaha utk berubah.Semoga Allah membantu anda semua & membantu seseorang yg sgt i syg utk berubah mnjadi lelaki yg normal. Jgn putus harapan yer..teruskn berusaha & berdoa, Allah bersama dgn org yg ingin perbaiki diri. Dgn izin Allah korang akan jd lelaki normal..Amin.Di luar sana pasti ada seorang perempuan yg terlalu sygkan korang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam
      terima kasih sebab sudi komen. fyi kami sebagai gay bukannya tiada pompuan yang sudi. ramai daripada kami yang ada rupa, pangkat besar, duit banyak. tapi yang masalahnya kami tak de nafsu kat pompuan. kalau nak kahwin nanti macam menganiaya kaum hawa pula.

      Delete
  35. السلام عليكم..
    Sy stuju dngn pndpt saudara blogger nie.. homosexual bknlah satu kehendak..tp ia mncul pd certain people jer.. perasaan simpati y tersngt2 bg y terbabit ngn plu nie.
    Same goes to me.. kdng2 kalau kt tngok kt blog y lain mngenai gay nie rmai y hina n then mngatakan jijik lar apa lar.. sbb diarong x get involve ngn bnda nie.. ikhlas dr hati sy bkn snang nk go on hidup sbg plu nie..kdng2bnyk bnda y trpaksa kt smbnyikn.. sy sukakn bdak laki nie.. ctenyer cm nie, sy nie seorng yg hapy go lucky xkira ngn spe pum shngga org mdah sngt rpat ngn sy.. nk dikatakan rpat hinggakan tdur satu katil smpai 3,4 org tp tnpa bernafsu lar sbb sy anggap mmbr rpat jer.. lama2 stay skali n th prngai msing2 sy suka kt slh sorg mmbr sy2. Sbb dia ni baik n caring.. mgkn dsbbkn dya caring2 y mnybbkn sy suka kt dya.. hmpir 3 thn sy hide feeling sy kt dya smpailar skng.. lama2 sy cb nk mgelak dr dya sbb trlampau suka sngt.. sy ni mmg jnis mcm2 kalau syng kt sorg2 sngt2 sy msti mnjauhkn dr.. n lama kelamaan hbngn kami xsbrp..walaupin duduk stu rumh smpai skng tp dya xperasan bnda2.. cba byngkn duk dm stu rumh tp nmpk mcm org asing ngn org kita suka.. ikhlas sy ckp mmg mndrita sngt2.. tp2 hr hati sy x tng.. solat,zikir,doa x prnh sy abaikan.. n this is my last semester.. n hopefully sume bnda pahit2 dpt dilupakan..tp2 hr sy mnghtung hr utk pg jauh sngt2 dr dya2.. trlampau bnyk sngt knangn phit.. ltih gler daaaa.. ps: bukan senang nk mghrungi hdup sbg plu..bnyk kesabaran n pendekatan dr dngn tuhan..ak th ak lemah n sometime rasa mcm ak ni hina sngt..stp prbtn kita nnt ak dtyngkn dhdpn khalayak rmai pd hr prhtungn nnt.. bg y dlahirkn normal mmg sptutnya mrk brsyukur diber anugerah y ckup bsr2.. mmg ak th nabi xkn mngaku ummat bg golongn sejenis ni.. ak pgng ngn bnda2.. ak cb utk brubh..n may ALLAH always bless us. ak hnya berserah ngn ALLAH diatas ketentuan takdir ak.. itu jer y buleh kongsikn kt cn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. وعليكم السلام ya saya tahu. sebab saya pun macam saudara juga

      Delete
  36. Mmg betul kata blogger klu xde perasaan kawen pun akan menganiaya kaum wanita. Saye pernah brtunang dgn seseorg. Dia seorang lelaki 30+ smart, bekerjaya, soft spoken, menjg penampilan & pembersih. Kata org charming la. Tp dia trlalu rapat dgn abg angkat dia. Sampai spend nite kat rumah org tu. Tp abg angkat dia ni dh kawen umur pun around 40+ anak2 pun dh remaja. Dia prnah introduce saye pd family abg angkat dia. At 1st everythng nmpk normal tp lame2 saye sbg tunang rase pelik sbb abg angkat ni akan call dia tiap2 mlm even dorang selalu jmpe atas urusan kerja pd waktu siang. Abg angkat jg pernah menghantar sms pd dia dgn soalan "syg abg tak?". Dan dia mmg akan melenting bile saye komen ape2 tntg abg angkat dia. They also went for overseas trip together tanpa wife or anak2 dia. Bila nk keluar dgn saye dia selalu xde mase tp at the same time dia bole spend time kat rumah abg angkat. Dia terlalu caring pd abg angkat dia.Abg angkat dan dia jg suka memakai bj yg sama color. Ada ke lelaki normal relationship mcm ni? Tp mereka berdua seorg yg mnjg solat, aurat & bnda2 agama ni. Pergi umrah dah byk kali. Kadang saye tnye adakah saye yg terlalu cemburu? Sbb abg angkat dia ni dh ade family.Sukar utk percaya atau trima bile seseorg yg ade didikan agama yg baik akan buat perkara yg dilarang.Dia jgk pernah ckp dgn saye xde siapa yg bole pisahkn hubungan dia dan abg angkat dia. Saye jd runsing dgn status tunang saye. Adakah hubungan mereka hnya sbg abg & adik angkat atau sebalikny.
    Apa pndpt blogger? Ada ke lelaki yg normal mempunyai relationship begitu? Ada ke dr kalangan plu org yg dh berkahwin & ada anak2? Saye betul2 buntu & takut dgn ape yg ada difikiran sndri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak (I expect u are older than me, im<20. ) ada orang kata , lelaki yang terlalu sempurna itu kadamg-kadang tu gay. fyi saya juga menjaga solat saya, tapi saya tetap juga gay. bagi saya ini adalah ujian daripada Allah untuk saya.

      Pasal abang angkat dia yang umur 40, dah kahwin dan ada anak, tak semestinya dia straight. setahu saya ramai sahaja di luar sana yang dah kahwin tapi still tak dapat tahan nafsu untuk bersama lelaki jugak. lagipun lelaki yang dah berkahwin ni mempunya pasaran yang luas (big market) dalam kalangan gay. Even bagi saya pun saya lebih prefer lelaki yang dah berkahwin.

      Nasihat saya sebagai saudara seislam, walaupun saya lagi muda. bagilah peluang untuk nya berubah. banyakkan berdoa. but at the same time haruslah pantau keadaan tunang. mungkin boleh tanya hubungannya dengan abang angkat beliau melalui orang rapat ngan tunang saudari.

      Delete
  37. Ksian pulak dengar kekasih sy gay..dia cuba brubah...insyallah....tapi mgkin ada yg berpandangan negetif trhdap mrk.......

    ReplyDelete
  38. Nak tanya,lelaki gay ne smoking atau x?lagi satu semua laki yg minat kpop tu adalah gay ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pernah smoking. And saya tak minat kpop.

      Delete
  39. Commonly, gay mmg hnsem. Jambu. Senang nk dpt awek. Tp... Hm. Tak nak pun... Cm mana nk bt. Nk peg kaunselor. Takot. Rmi yg akn kutuk. Tk leh trima. Nk bcerita. Takot... Dihinaa. Bukan kita minta jd mcm nie. Satu hari. ALLAH buka pintu hati kita. Stakat ini. Jalan yg diberi mmg bnyk. Tapi sendiri kena. Sendiri tao kpayahannya. Kan admin. Keep trying but lg kuat godaAn nya. Seriuosly susah. Tp mencuba itu satu pmulaan yg bagus.

    ReplyDelete
  40. Salam, kak cuma nak berpesan. Kalau nak atasi masalah ini, rajin2 lah dekatkan diri dgn Tuhan, sembahyang sunat bebanyak, baca quran, berzikir & beristighfar. Ambil contoh Nabi Ayub AS semasa baginda melawan penyakitnya hingga ditinggalkan isteri. Niat baik Insyaallah Allah tolong. Golongan homoseksual tak sepatutnya dipinggir harus dibimbing seperti golongan2 yg dikatakan bermasalah yg lain. Jabatan Agama kita harus memainkan peranan yg penting. Hah! Jangan lupa amalkan puasa sunat jugak sebab puasa boleh menahan nafsu kita. Yg wajib diamalkan, yg sunat dipertingkatkan InsyaAllah membuahkan hasil. Chayok!! (^___^)Y

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak. akak patut cakap benda ni kat jabatan agama..

      Delete
  41. Nak kena sabar je la dik, kita diberi ujian khas oleh Allah ada hikmahnya. Itu menunjukkan Allah nak sedarkan dan ingatkan kita hidup di dunia ni tak seindah mana. Bahagian kita ada di akhirat nanti kalau kita boleh sabar sekejap kat dunia. Mmg kalau ikut hukum feqah gay haram berkahwin kalau tidak punya nafsu terhadap wanita. Jadi tak perlulah berkahwin,cubalah cara lain kalau pun nak keluarga. Berkahwin bukanlah wajib tapi memberi nafkah batin kepada isteri(setelah kahwin) adalah wajib. Sanggupkah kita tanggung dosa sepanjang perkahwinan itu? Saya tau ada gay yg cuba kahwin sbb malu org kata dia gay dan nakkan keluarga tapi at the end of day mereka berpisah, jarang yg dpt kekal. Klu ada pun yg kekal biasanya saya dgr si suami tu tetap melakukan hubungan seks dgn lelaki lain tanpa pengetahuan isteri. Dosa ini lebih besar dari org yang belum berkahwin.
    Jadi ubat sebenarnya ialah iman iatu sabar dgn ujian ini. Insya allah kalau kita dpt menahan diri sejauh yg termungkin allah akan limpahkan rahmat dan berkatnya ke atas kehidupan kita.

    ReplyDelete
  42. Gay adalah golongan cacat juga sebenarnya cuma bezanya cacat gay ni org tak simpati sbb tak faham bahkan akan dihina. Gay adalah golongan cacat nafsu. Mana org nak kesian, org cemuh lagi adala sekalipun para ustaz2 dan ulama. Org buta, pekak, bisu, kudung semua org simpati dan diberi pertolongan.

    ReplyDelete
  43. Salam, sy pon salah srg yg mempunyai nafsu sejenis, bagi sy nafsu yg diberikan ini adalah ujian yg besar Allah berikan kepada diri ini. saya sudah cuba byk kali utk berubah, tetapi masih gagal kerana nafsu yg bergelora2. sy tidak pernah membuat apa2 sex atau bercouple dgn laki. cuma sy mempunyai perasaan dgn lelaki. sy boleh dikatakan org yg hansem sb dr kecik (sekolah rendah) sampai ke universiti byk kwn yg puji saya hansem. dlm tempoh tu pon byk gadis yg minat dgn sy, ada yg cuba utk memikat sy byk kali.. tp malangnya sy tidak mempunyai nafsu terhadap perempuan. sy tidak pilih utk tidak suka perempuan, mgkn sy 'terdapat' nafsu perempuan. kalau golongan yg straight nk tahu, mcm mana sy tertarik kpd lelaki adalah sama dgn cara wanita tertarik kpd lelaki. cuma dlm case ni sy lelaki. sy masih dlm proses utk berubah, dan saya percaya suatu hari nanti Allah akan izinkannya, kerana nafsu ini dpt dibentuk. mgkn org diluar sana memandanng golongan jenis ini adalah jijik. tp dlm hati kecik saya utk cuba menjadi normal, kalau ada ubat sy sunggup bayar utk berubah. sehingga sekarang sy tidak putus berdoa kpd Allah utk tunjuk jln kerana saya yakin kepadaNya. hatta wali Allah dpt mengubah nafsu mereka utk tidak mencintai dunia selepas sekian lama mujahadah dan tawakal. padahal semua tahu fitrah manusia mencintai kesenangan dan harta dunia, atas sebab ini sy yakin saya dpt membentuk nafsu saya, mungkin jalannya perik dan mencabar, tp sy pasti Allah akan membalas usaha yg sy tgh buat ini dgn pahala yg besar. setiap org diuji dengan pelbagai jenis ujian, kerana dunia ni sementara, tp saya redha saya diuji dgn nafsu mcm ini. sy merahsia kan perkara ini dr semua org, tiada siapa dlm family atau shbat rapat yg tahu sy sedemikian. mkn org biasa akan kata kenapa korang ni susahkan diri suka sejenis, sy ingin memberitahu, jika anda lelaki mcm mana perasaaan anda apabila melihat perempuan? dan apakah perasaan anda bila melihat lelaki lain?. ia sama seperti sy seolah2 sy memiliki nafsu perempuan. sudah cuba byk kali utk mencintai wanita, tp masih tiada perasaan ikhlas cuma kepurapuraan. mgkn ini desebabkan dosa-dosa yg sy buat waktu kecil, jd Allah memberikan ujian ini kpd saya sbgai kafarah. saya ingan berkongsi pengalaman cerita, jd seorang yg menyukai sejenis memang sgt menderita, sy mula perasan saya jadi begini disebabkan samasa sy kecil saya suka berkawan dgn perempuan. selama bertahun2 saya berkawan dgn pereempuan dr umur 6 tahun hingga 10 tahun. sy mempunyai ramai kwn wanita yg rapat waktu tu, dan kurang bergaul dgn lelaki, jd saya syak perasaan saya sudah menjadi sebati disebabkan suka bergaul dgn wanita. saya sarankan jika anda memiliki anak2 kecil jgn suruh diaorg bergaul dgn jantina yg berbeza, kemungkinan memberi kesan kepada meraka bila besar, sebabnya bila kita besar kita lebih cenderung suka dgn org yg kita jarang berinteraksi semasa kecil. ini hanya pandangan peribadi sy, mgkn sampai sekarang belum diketahui punca benda ini, bg sy saya ingin jd normal sgt2. kerana sy inginkan family yg berbahagia. saya harap kepada yg sudah terlanjur, kembalilah kepada fitrah dan agama, dan yg baru mula mengenali diri anda srg yg gay, jauhilah budaya itu kerana fitrahnya manusia itu berkembang dgn hubungan antara lelaki dan wanita, kita tidak dpt ubah fitrah, tp kita dpt ubah nafsu kita dgn usaha yg gigih. semuga kita semua dilimpahi rahmat daripada yg Maha Esa..

    ReplyDelete
  44. asalamualaikum....saya lelaki R...R n dulu mmg suka pada lelaki semenjak dr sekolah lg...R ..kadang brfiki sgt2 nak lupa tabiat songsang n...R nak berubah menjadi seorg lelaki normal yg suka pada ppuan...R pun nak kawin dan mndpt zuriat...R teringin mau berubah...

    ReplyDelete
  45. sya R...sya nak berubah menjdai seorg lelai yg normal..tapi usaha tu susa sbb nafsu n susa dibendung...sya pun mau kawin dan mendapat zuriat drpd gadis( isteri sah) suatu hari nnt...

    ReplyDelete
  46. Saya nk kawen dgn lelaki gay...
    Sebab sy suka dan senang dpt hidup dgn lelaki gay :)

    ReplyDelete
  47. Parents kena pantau anak2 lelaki dri sekolah rendah lg. Sy ada cita ttg family sy.. sy ada 4 org adk beradik. Yg sulong kakak, 2nd sy (girl), 3rd boy, last girl.. so dia sorg je laki.. akak yg sulong dah prasan yg adk laki sy neh nak mcm lembut sbb dia try naik main2 ngn pompuan n start amek tudung kakak2 dia pakai.. apa yg akak sulong sy buat ialah dia ajak adk sy msuk taekwando n btol2 suh dia jd laki. Lpas tu, alhamdulillah.. dia ok smpai skrg..

    ReplyDelete
  48. Assalamualaikum w.b.t. I've read the first half of the comments. I'm a man in the mid 20s. My sexual orientation might be different from all of you as I'm a straight. Alhamdulillah saya tidak pernah terjebak dengan aktivity seks sesama kaum sejenis walaupun hampir terjerat kerana diminati oleh seorang guru 'gay' yg telah mengajak ke rumahnya(konon tuition,budak mentah senang kena tipu :( ) Saya berasa sangat simpati akan saudara2 sekalian kerana tidak dikurniakan perasaan seorang lelaki sepenuhnya(terhadap kaum Hawa). Saya boleh rasa akan kesengsaraan anda. saya mempunyai seorang kawan baik yang hidup aktif sbg seorang 'gay'. Banyak yang diluahkan olehnya bagaimana perasaannya yang hanya tertarik pada kaum Adam. Bagaimana cara untuk dia terlepas dari jerat ke kancah kemaksiatan juga budaya songsang ini. Saya tahu bukan mudah tapi InshaAllah dengan niat, iman, doa kepada-Nya yang Maha Adil lagi Maha Mengasihani mudah-mudahan dipermudahkan perjalanan anda semua ke jalan yang benar. (Bersungguh-sungguhlah, sehari dua tak dapat la ye tapi buat hari2, InshaAllah) No you're not lost, everything happens each and everyone of us we faced with His test. Ujian aku lain,ujian dia lain, ujian mak aku lain. Ingat Allah, cintai Allah lebih dari kamu mencintai pasanganmu, dan kawanmu.(cintai Ibu No2) Taubatlah Sesungguhnya Allah itu Maha Mengampuni. InshaAllah dengan izin Allah tiba masanya nanti mudah-mudahan kamu semua dapat pedoman. :)

    ReplyDelete
  49. Terharu dengan korang yg ingin brubah....aq pon ada _ngalaman dr seorang rkan yg mnangiz ingin brubah

    ReplyDelete
  50. Mata saya terbuka selepas membaca komen-komen anda semua. Rasa-rasanya jika ditakdirkan berjodoh dengan seorang lelaki yang bernaluri gay tetapi tidak melakukan perbuatan songsang, kenal Islam, cinta kepada Allah dan berusaha sedaya upaya untuk tidak berbuat dosa, saya insyaAllah boleh terima. Saya mahu kami berdua tolong menolong untuk mendapat akhirat yang baik. Mungkin tidak akan mendapat nafkah batin, saya faham. Perkahwinan ada banyak cabang bahagia, bukan sahaja perkara nafkah batin.
    Selepas membaca komen-komen disini, saya merasa rendah diri. Kalaulah saya yang diberikan naluri ini, mampukah saya menghalang diri dari berbuat dosa? Betapa kuatnya kesabaran anda semua, saya sangat tersentuh hati.
    Terima kasih. Semoga Allah memberikan jalan keluar kepada kita semua. Amin.

    ReplyDelete
  51. Dah baca semua komen dah..luahan yg jujur.. Sekadar ingatan ... sekali ada terjebak dlm aktiviti sex gay... mmg sukar utk berpatah balik...
    semoga ada jln keluar
    Oleh tu jgn sesekali mencuba nanti anda akan terjebak.

    ReplyDelete
  52. aku sokong ape yg org tu kata bukan diorg yg nak jadi cam tu sape yg pernah kena

    ReplyDelete
  53. setuju dgn admin..

    ReplyDelete
  54. aq pun berusaha tuk berubah..lpas bca komen baru aq sdar..im not alone..
    aq fkir mak aq jew ..n sbgai ank lelaki tunggal tanggugjawab tu bsar...guys kita kna slalu ingat allah n lawan pnyakit nie walaupun ssah..ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam....saya merupakan isteri kepada seorg gay. Saya berkahwin dengannya atas family arrangement tanpa saya mengenalinye dulu. Saya tak sangka lelaki yg saya kahwini seorg gay. Saya tiada bukti & tidak pernah ternampak dia melakukan seks dgn lelaki, tetapi atas bukti2 & ciri2 yg ditnjukkan, saya tahu dia gay. Saya isteri yg sudah setahun lebih berkahwin dgn gay. Pendek kata, perkahwinan saya sgt menghampakan. Ingin saja saya minta cerai di mahkamah kerana tidak diberi nfkah zahir dan batin setelah setahun berkahwin. Saya melalui kehidupan berumahtangga yg sgt menyedihkan. Hidup berendam air mata. Tetapi saya sayangkan dia dan saya tak sanggup untuk bercerai kerana saya sgt malu dgn keluarga dan kwn2. Hari demi hari yg saya lalui, banyak bukti yg saya dapati & menguatkan lagi bahawa dia adalah gay. Saya tahu yg dia ada seorg anak ikan. Saya banyak membaca blog2 tentang gay & saya sentiasa berdoa supaya Allah memberi petunjuk dan hidayah kepada suami saya....kerana saya ada membaca blog, bahawa seandainnya seseorg gay itu masih ada walaupun 1% naluri lelaki sejati & atas bantuan seorg isteri yg pandai menarik suaminya, InsyaAllah ada harapan utk mengubah mereka. Saya bersyukur kerana di tahun kedua perkahwinan, saya ada nampak perubahan. Suami saya dah bagi saya nafkah zahir & batin walaupun tak seromantik seperti lelaki sejati. Panjang sebenarnya jika ingin dikongsikan...
      Saya cuma ingin mengingatkan para isteri yg dianaiaya dan menjadi mangsa lelaki gay supaya kuatkan semangat jika anda sayangkan suami anda. Teruslah berdoa & berusaha kerana ada hikmah atas jodoh yg Allah tentukan ini.

      Delete
    2. Bantu lah saya puan..saya perlukan bimbingan dan nasihat bagaimana nak menarik kembali suami saya menjadi seorang yg normal..

      Delete
  55. Saya kini ada dua orang anak. Boleh... Kena tabahkan hati, dan tawakal. Jika kita mempunyai niat kerana Allah untuk berkahwin, insya Allah, Allah pasti tolong kita....Memang mula-mula risau juga, tapi Alhamdulillah, saya memang rasa nak pengsan satu hari sebelum nikah, tapi, bila malam pertama tu, okay jugak... Tapi saya bersyukur pada Allah, my wife have skills to arouse my nafsu to her. She sucessfully make me felt horny to her..... Allah telah kurniakan saya seorang isteri yang berjaya meransang saya. We got 2 children! Alhamdulillah...So, jgn putus asa. Allah maha berkuasa! Percaya pada Allah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam en 26 may 2014 15.57

      Saya tertarik untuk menambahkan ilmu untuk lebih menarik suami saya ke arah normal. Bagaimana caranya untuk saya menghubungi en..kerana pendapat golongan normal tak sama dengan pendapat golongan gay ini.

      Delete
  56. sy gay dan sy suke tengok sorang laki ni kat tempat keje sy
    sy rase lepas sy dapat rase die punye baru boleh sy kawal nafsu
    die dah kawin
    dah ade sorang anak
    sekali sekala sy ade pegang pegang sikit tubuh badan die
    bile sy pegang die x kate ape pun, bukan pegang bawah, pegang kat badan je
    adela urut urut sikit kat bahu die
    die biarkan je
    die BI ke?
    kalau die straight nape die x marah bile sy pegang die?
    pelik a
    cerciter skit sape ade pengalaman

    ReplyDelete
  57. sy selalu ingat nak insaf
    x nak tengok porn lagi
    bile tengok, best, tapi lepas pancut insaf balik
    susah ah, ramai pornstar laki hot dan membuatkan aku geram,
    aku selalu tanye, sampai bile aku nak buat macam ni,
    macam xde kesudahan,
    sebab bile aku insaf, ade je syaitan ajak aku buat dose,
    kadang kadang aku dah budget lepas mandi wajib ni aku mesti pancut lagi,
    padahal dah pasang niat x nak buat lagi,
    cane ah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku sama dgn ko..
      ntah la..
      nafsu x leh control..

      Delete
  58. Assalamualaikum..sy singgah kt wall ni sbb sedih lihat Kwn sy yg gay....emm...beginilah...smkin kuat Iman seseorg tu..smkin Allah uji..dan saat itu mkin syaitan menghasut diri anda juga Iman anda..lindungi diri dgn zikrullah...bacaan ayat2 Al Quran...kalau niat ingin berubah kpd kebaikan..istiqamah lah ye..nk isteri ustazah? Allah Ada berpesan..jodoh yg baik adalah utk psgn yg baik.jd berubah lah utk menjadi yg lebih baik supaya jodoh anda adlh yg tbaik utk and a...sy sentiasa mendoakan saudara..... :)

    ReplyDelete
  59. Aku dah kering airmata.. Xde dah kot sbb dlu slalu nangis ngenang nasib. Time flies, umur kian mningkat.. Keinginan nk kawen tu mbuak-buak, nak bina family mcm org lain, tp nafsu langsung xde kat pompuan, camne nk kawen. Well to be frank aku ni msuk dlm golongan yg mak bapak pompuan nk wat calon mnantu, aku syukuri pakej yg aku ada, profession, physical look mostly perfect n diidami laki kat luar, kesilapanku cuma nafsu terpesong, I didn't ask for this, tp trust me it's hurts to be a gay. Friends were asking for my big day n still no answer for that...

    ReplyDelete
  60. Sye nk tanya...glgn gay ni terima x, kalu ditakdirkn kawen ngan lesbian?

    ReplyDelete
  61. Admin nak wasup boleh?

    ReplyDelete
  62. halooo semua,, maap sekiranyer aku mengaco admin,, tak dinafikan tengtang nafsu kita nih sebagai manusia di muka bumi TUHAN bukannyer kita sengajer di buat buat, tapi bagik yang tak paham senang sajer nak menjatuhkan hukum pada seseorang,, sepatutnyer kita bagik semangat bagi golongan sebeginih,, aperr pun keep it up pada semua, aku dengan sesaper pon aku bekawan,, kita nih kan hamba TUHAN , perlu bebaik seama manusia,,, salam kenal

    ReplyDelete
  63. ~Tidak ku minta lahir ke dunia, ,,Tidak ku duga jadi begini ~~(nyanyian Ferry Kharisma)... :'(

    ReplyDelete
  64. Dilahirkan dgn naluri songsang, adalah ujian terbesar bg jiwa yg bergelar "insan". Menjauhkan diri dr "maksiat" itu adalah pahala terbesar disisi Tuhan. Andai, seorang lelaki bernaluri perempuan, boleh menjaga dirinya dr melakukan dosa maksiat dgn perempuan, kenapa tidak lelaki yg berjiwa songsang..? Caranya jg sama. Dengan mendekatkan diri kpd Allah dan menjauhi larangannya.. Sy puji mereka yg tekad utk berubah wpun lahir dlm keadaan begini, malah meneruskan kehidupan dlm meraih syurga. Sy aya (bkn nama sbnr) jg bersuami dgn seorang "gay". Allahurabbi, betapa sy sgt memahami betapa besarnya ujian Allah buatnya.. Pd sy, tak pe klau xde nafkah batin, asalkan tangungjwb sbg suami, perhatian dan kasih syg diberi sebaiknya sbg suami isteri dan tidak melepaskan nafsu dgn kaum sejenis, tp menahannya dgn cara yg baik (mcm org xkawin, xde pegi berzina ) Klau pun ingin membina kluarga, ada anak2, andai tak dpt melakukan nya dgn cara "fitrah" , makanya teknologi perubatan kn ada.. Dan memperoleh anak dgn cara itu. Tp sygnya, suami sy bgai masih tidak dpt menerima sy.. Walaupun dah berkali2 sy bilang, sy boleh menerima dia, dan kita saling hidup ke arah kebaikan dan meraih redha Allah. will support 100%. tp dia masih hdup di luar sana.. membiarkan kita sendiri..dan kluar bersama2 kaum2 sejenis dan tuuut... adeh. Sy berdoa siang mlm, mga Allah kembalikan dia pd fitrah..Tp klau dia xmau jg, someday sy kna pergi lah.. huhuk. cian dia hdup mcmtu.. tp buat mereka yg lahir berjiwa songsang, Allah sediakan ladang pahala buatmu. Kuatkan smgt, jd lah gay yg beriman, bertaqwa, tidak terjebak dgn kemaksiatan dan patuh perintah Allah, sungguhpun nafsu & jiwamu songsang. Buktikan! Mga bertemu di jannah sana. Janji Allah itu pasti, percayalah Allah akn beri nnti "bahagia" :) mga suami sy kembali ameen. :) respect lelaki yg bernaluri songsang, tp beriman! dan cinta nya Tegar kpd Tuhan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib saya sama dengan awak...sy percaya naluri gay boleh diubah kalau btl2 ada keazaman...Allah akan bantu hambanya jika ia mahu benar2 berubah..jangan putus asa selagi nyawa masih ada...

      Delete
  65. Jijik je aku ini

    ReplyDelete
  66. Perempuan di sekolah aku selalu hina aku kerana aku tak handsome sehingga aku hilang min at terhadap perempuan aku sedih.. Aku tak pernah lakukan hubungan sesama lelaki tetapi aku mule berasa minat Untuk melakukan hubungan dengan lelaki tetapi aku Cuba sedaya upaya Untuk mengawalnye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan rosakkan masa depan awak kt akhirat. Kita hidup bukan utk manusia tp utk Pencipta, knp awk nk rosakkn masa depan awk d akhirat krn perempuan itu. Ramai lg wanita luar sana..

      Delete
    2. Knp awk nk rosakkan masa depan awk di akhirat hanya kerana perempuan sekolah awak. Ramai lg d luar sana lebih baik. Lgpun kita hidup utk Allah bukan utk perempuan itu. Allah boleh bg awk lagi baik jika awk bersabar..

      Delete
  67. Alamak terbca .hahahah .blog walking la ktekan .

    ReplyDelete
  68. Tp korg mmg jujur la ...sush weh nk jmpa manusia jujur skrg ni .

    ReplyDelete
  69. admin ..?? tringin nk thu siapa admin ..

    ReplyDelete
  70. Bebannya bila ada perasaan gay ni...aku jeles tengok member2 tr8 ada awek ada anak bini.aku ada awek tapi tak pernah bernafsu dengan dia.sampai aku mengaku kat dia yg aku ni gay..aku ni tak lembut.muka macho ada rupa.tapi cacatnya tuntutan batin aku ni....YA ALLAH aku sudah tidak sanggup lagi memikul beban ni.bertahun tahun aku cuba lawan tapi aku selalu tewas.kalau beban ini menyebabkan aku akan di tempatkan di dalam neraka jahanam aku sanggup dan rela kau tarik nyawaku..aku tidak mahu terseksa begini.org2 normal memang menghina gay2 ni tapi perasaan ini bukan dicipra tapi sejak azali telah ada..kalau kawen tapi tak bernafsu hanya menyeksakan kaum hawa....apa pilihan yg aku ada sekarang......

    ReplyDelete
  71. Sy istri kpd sorg gay & punya ank usia 6 bln & usia perkahwinan br shj cecah setahun 2 bln..sy stju dgn pndpt2 d atas..pdpt sy,bt gay yg nk berubah,pastikan anda betul2 berubah b4 kawin dgn wanita (x kisah apa alasan sxpn)..kasihanilah wanita yg d jd kn istri jika suami x mampu bg nafkah batin (sy jgk terseksa)..utk pgtahuan,sy da terkena pykit kelamin swktu preg d sbb kn aktiviti gay suami..wlu cmn sxpn si suami nk sorok,allah tetap akn tunjukkan bukti..alhamdulillah segala tekaan sy terjawab wlu suami blum tahu yg sy da tahu rahsia die..mmg kecewa sbb sy masih syg kn die..tp d sbb kn pykt kelamin tu,sy ade chances utk dpt kanser rahim/vagina..for me its not worth it to stay wif someone who is actively sex maker..Sy dlm perancangan utk failkan cerai tp dlm mse yg sama mendoakan agr suami bertaubat..byg kn klu kite mati dlm keadaan yg hina..sy rasa siapa pn xnk kn..sekadar pdgn, mtk maaf klu terkasar bhsa.

    ReplyDelete
  72. sungguh besar dugaan golongan gay.naluri sejak kanak2.melalui pengalaman membesar sama seperti kanak2 lain.bermain bola dan aktiviti lasak.tak tahu mana silapnya.cemburu melihat lelaki normal.punya kekasih perempuan punya anak.tapi gay macam aku?? Bertubuh lelaki normal.memiliki wajah tampan dan kacak.tapi hakikatnya batin aku cacat. Perlu kah aku berkahwin tapi tak boleh membahagiakan isteri aku nanti.kenapa aku perlu melibatkan perempuan baik semata mata mahu menutup kecacatan batin aku.aku tak lembit tapi jenis kasar sama macam lelaki normal.tapi jelingan lelaki aku lebih kepada sejantina aku...andai ini takdir ku....mungkin ini juga tiket bagiku utk ke syurga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, please jgn kawin klu tak yakin dpt bahagiakan isteri.. Apa lagi kalau smpai ada anak nanti. My husband is gay.. Baru je tau lepas almost 5 years kawin. Sgt terseksa bila husband tak layan.. So please, jangan kawin klu tak sanggup berubah dan bertahan..

      Delete
  73. Sy ad kawan lelaki ni. Dia agak handsome la.. pastu bila cerita pasal laki lain excited dy lebih sket.. pujian dia melambung, tp at the same time ad jgk dy citer yg dia minat pompuan tu pompuan ni.. n dekat insta dia ad la beberapa org gay yg dia followback. Adakah ni tanda2 dy seorang gay? Sy kesian kan dia.. sbb rmai perempuan yg minat dia.. klau boleh nk bg nasihat utk dy brubah.. nk bg smangat .. cuma x konfirm lg dy gay ke x

    ReplyDelete
  74. Aku lelaki gay yg sudah berkahwin

    ReplyDelete
  75. Assalam..
    Sy nak minta pendapat dpd golongan gay di luar sana.. Sy telah berkahwin almost 5years dan ada seorg anak. Just a few months ago, sy dapat tau suami sy seorang gay and he is practicing gay life actively. Yg lebih menyedihkan, lepas sy dpt tau suami gay, dia dah tak layan sy langsung.. Mgkin dia rasa dia dah tak payah cover sbb sy dah tau dia mcm mna. Sy syg suami sy.. Bodoh ke kalau sy masih bertahan n menunggu suami sy berubah? Bodohk ke kalau sy sanggup bertahan sbb sy syg sgt dgn dia?

    ReplyDelete
  76. huhu... xtaw nak ckp apa...terkilan rasa.. but sy memahami.. sbb owg yg sy cinta ialah gay.. jambu.. kuat agama... but rupanya dia gay... kdg2 di sk agama yg rapat sgt ukhuwah lelaki n lelelaki2 ni yg berana bernanta bagai jd punca.. xpelah.. i think i have to close the door for him.. sy dah cuba selama 2 years but xde progress.. teman wanita dia ialah lelaki.. ridho jer lah.. hope one day dia berubah.. sbb dlm dunia ni.. pd sy dia amat sempurna huhu... bijk, baek, bertanggungjwb...

    ReplyDelete
  77. As sallam kekwan semua... nama aku zack, berumur 33 thn dan seorang yang berstatuskan Bi, hidup hampir 10 thn dlm dunia cinta sesama jenis, tp seorang jerk, tanpa bertukar2 pasangan... tp sejak org yg aku syg akhirnya menggambil keputusan untuk berkahwin dan aku terus menghormati keputusan yang telah dibuat, akan tetapi pada mulanya memang susah untuk menerima keadaan tersebut, kerana aku takut kehilangannya serta merasakan amat perit bila mana kehidupan aku bertukar menjadi sunyi secara tiba2 tanpa die di sisi, tiada teman untuk berbicara soal perasaan...aku cuba untuk melupapkannya, semakin lama untuk melupakan die, semakin kuat perasaan yang datang untuk mengingatinya... bukan ape, hampir 10 thn kami bersama, aku amat sygkan die... ya Allah tolonglah bantu aku untuk melupakan perasaan pada die buat selama2nya..aku cuba untuk tidak terus berhubung dengannya, tetapi gagal.. terus berhubung walaupun die sudah berstatus suami org, aku tak nak dianggap cuba untuk memecah belahkan hal rumahtangga org lain, tolonglah akuuuu... dalam tempoh 10 thn jugalah macam2 konflik yg berlaku diantara kami... kenapa dan kenapa perasaan ini lahir dalam diri ini, sungguh berat dugaan dan ujian yg engkau berikan padaku ya Allah... inikah perjalanan kehidupan aku di muka bumi ini? aku xsanggup lagi nak menghadapi situasi sebegini...tlglah aku, bantulah aku.... :(

    ReplyDelete
  78. Maaf saya simpati antara kalian..bagaimana silapnya..adakah dari kecil kalian berasa demikian..saya ada anak kecik lelaki..bagaimana nak didik dan elak dr tergolong dlm perkara begini

    ReplyDelete
  79. Sy gay.. Dan sy benci diri sy... Sy nk jadi normal.. Ad tak yg boleh tolong sy.. Sy merayu....

    ReplyDelete
  80. Assalamualaikum pd rakan2 seperjuangan ku semua...

    Sy juga seorang gay... dan sudah pun berkahwin beberapa bulan yg lepas... sy seperti korang semua... tertekan dgn perasaan gay ini.. rasa mmg hdup dh xde makna... tapi sejak sy berkahwin sy rasa ada ketenangan disitu.. alhamdulillah isteri sy juga memahami sy... dan dia tahu sy gay semenjak sy mengenali dia.. dan dia terima sy seadanya...

    Seperti korang semua sy cukup takut nak kawin... sebb nafsu pd wanita amat2lah kurang... sy takut sgt x dpt nak bg nafkah batin pd isteri nnti...

    Kerana sudah terlalu tertekan... sy mula dekatkan diri dgn Allah... sy buat solat taubat..solat istiharah..solat hajat.. niat sy utk berubah...

    Sampai la pd satu tahap sy terbuka hati utk berkahwin... dan perasaan takut tu sy cuba buang... sy hanya tawakkal pd Allah... dan isteri sy pun banyak bagi sy dorongan yg xpernah putus2...

    Seperti korang sedia maklum... selepas sy berkahwin... seminggu sy x sentuh isteri sy... mcm2 perasaan yg dtg... takut.. sedih.. dan lain2 lagi.. bercampur baur...

    Sy buat lagi solat hajat minta Allah permudahkan sy utk laksanakan nafkah batin pd isteri sy... dan alhamdulillah selepas seminggu sy dpt bersama isteri seperti biasa... ( siap minum kopi kuat?) Huhu...

    Dan sehingga sekarang sy sgt2 bersyukur pd Allah sebb bagi sy kekuatan dan beri sy kebahagiaan... hubungan sy bersama isteri pun lancar.. syukur tak terhingga... cuma belum dikurniakan rezeki zuriat lagi..

    Ye... memang.. perasaan suka terhadap lelaki tu masih ada dalam diri sy... sy akui.. tapi perasaan membuak suka lelaki tu sudah semakin kurang... kini sy banyak tumpukan perhatian sy terhadap isteri sahaja... alhamdulillah semuanya dengan izin Allah..

    Sy mohon juga doa rakan2 semua supaya mendoakan kebahagiaan sy dn isteri kekal hingga ke jannah... amin...

    Sy juga doakan rakan2 yg ada niat hdk berkahwin tu... semoga diberikan kekuatan dan diberikan kemudahan... dan tanamkan niat kita utk berkahwin hanya kerana Allah... insya Allah... amin

    -putra izwan-

    ReplyDelete
  81. Saya baru kahwin. Alhamdulillah sudah mengandung. Saya juga baru dapt tahu suami pernah ada bf before kawn dengan saya.
    1. Saya tertarik dgn dia sbb 2tahun kami berkawan elok perangai. Xmacam laki lain yg gatal. Sanggup saya tolak laki lain yg jumpa mak ajak kawen smata2 setia pada dia.
    2. Tp bila dpt tau suami pernah ada bf before kenal saya. Sedih sbb dorang mesra. Bersayang2. Ngn saya biasa je. Tp bf suami saya yg aggressive. Hensem uolls. Tp laki saya pon mmg hensem.
    3. Kalau saya tau suami saya naughty xdenye saya nak kahwin muda2 huwaaa tp saya da boleh terima. Saya still sayang dia.
    3. Tadi bila sy suruh dia confess. dia peluk saya and ckp xnak ingat benda lama. Dia da insaf. Betul ke boleh insaf abg?
    4. Suami saya lepas kahwin xterus having sex. Bila hari yg dirunggu tunggu tiba, saya nk tgk gak camne. Saya act virgin hehehe. Pap. Dia punya tu taknaik. End up our first sex with bj je. So the next3 sex i yg start dulu. Thats fine sbb i lagi teransang mcm tu. Kalau org yg goda i xrasa nak buat. So tu satu ciri yg mungkin laki gay harus cari pada perempuan.
    5. Kadg2 rasa sama je laki gay ke normal. Kalau laki normal hati susah jugak bila gila betina. Lagi i know myself. I nak sex bila i nak je.laki muda normal kuat oiii sex. Sbb tu i i know my limit. I pernah tgk porn dgn ex bf, dia dah ready tp i tak horny haha. Dia siap da seduce mcm2. Tp bila tgk sorang2 horny pulek.
    6. Tp i cuma xnak Kalau suami buat perangai lama! Itu curang. Xkesah ngn jantan betina sama je tu curang!!
    7. And abang if you free please answer my question yg no berapa ntah tadi. Thankyouu.

    ReplyDelete
  82. Mmg best blog ni.. Suami sy pun gay juga. Sekarang ni sy tinggal d rumah sewa suami bersama 2 org lelaki (housemate husband). Puas sy pujuk nak pindah rumah lain tp husband tak nak. Sebelum ni sy tinggal d kampung dan sekarang sy pindah tinggal dgn suami. Lepas tinggal bersama suami selama 2minggu, suami mula bersikap dingin dan keluar dari bilik. Sekarang kami tidur berasingan. Dia dah ada tempat tidur khas d tingkat atas. N now kitorang kurang bercakap. Ckp pun benda penting je. Sy cuma berharap dia terbuka hati utk pindah rumah lain. Sy sgt tdk selesa tgl dgn lelaki2 yg lain dlm rumah ni.

    ReplyDelete
  83. Sy nak tanya, adakah golongan gay/PLU sahaja yg suka menonton video porn gay?? Adakah seorang lelaki normal juga gemar menonton video gay??

    ReplyDelete
  84. Saya tgh menjalinkan hubungan dengan seseorang ni dan entahlah dr hati kecil saya mengatakan dia jenis lelaki gay...tak pernah dia kisah kalau tak jumpa berbulan2...dia cakap sayang tapi entahlah..selalu melepak dengan rakan2 lelakinya...ape yg saya lihat dr gambar yg dia post kat saya...mereka golongan lelaki lembut (tak semua lelaki lembut tu gay) maka saya x nak laa memfitnah...mak ayah dah jumpa..dia pun dah plan nak nikah dengan saya....tolonglah saya buntu dengan perasaan saya...nak tanya takut hubungan terjejas...

    ReplyDelete
  85. Comment2 yg jujur d blog ini..terharu sy bca..isu gay ni mmg sgt meluas dan sy simpati buat golongan ini krn ssungguhnya naluri songsang ini sdh smstinya mnyeksakan dri..sy hrap anda semua dpt berubah dgn izin Allah..walaupon amat ssah tp insya Allah boleh..bnykkan berdoa,solat puasa jgn tnggal,lbihkn amalan sunat,sertai program2 agama.
    Insya Allah boleh dgn izinNya.amin.


    ReplyDelete
  86. Salam, kepada saudara seislam saya yang menderita penyakit gay ini, sy doakan anda semua dibukakan pintu hidayah,ditunjukkan jalan yang lurus,dibukakan hati diberikan kekuatan untuk kembali kepada tuhan yang menciptakan anda. Ketahuilah bahawa kita berada dizaman fitnah yang penuh mencabar,kekeliruan yang di deritai oleh anda berpunca juga Dari usaha2 sabotaj iblis yg berazam untuk menyesatkan anak Adam..ingin sy berikan satu ubat yang cukup murah dan mudah namun berkesan iaitu mukjizar nabi junjungan besar kita,Al-Quran atau nama lainnya Al-Furqan yg bermaksud Pembeda antara yang benar dan salah,reload Al-Quran ke otak anda melalui telinga menggunakan headphone..dengar satu juzuk sehari atau satu surah sehari sebelum tido atau bile2 masa anda lapang,anda akan lihat Al-Quran mengatur kembali memperbaiki ruh secara yg am at ajaib skali.yakin bahawa Al-Quran ITU mukjizat sehingga ke akhir zaman.jika sesiapa mahu bercerita lanjut,anda bole email kepada saya di mana_dey@yahoo.com..sekian terima kasih.salam sayang untuk anda semua

    ReplyDelete
  87. Ya lahkan bukannya senang kita mahu jadi lelaki sejatikan sebenarnya kan banyak lelaki seperti kita yg sya jumpa d asrama..

    ReplyDelete
  88. Sy terbaca blog ni...entri yg blogger ni tulis pd 2012..ape kbr die agaknye.sy doakan die berubah hendaknye..sy nak share cerita sy...sy prempuan ..umur 20 an.belum kawen...sy minat kat srg laki ni...tp baru2 ni sy dpt tau die gay...allah..sebak sy rase...sy smpn perasaan sy ni srg2...ble nampak die kt office..sy ceria n smgt sgt2..kdg2 curi2 pdg...syoknye moment cmni...tp bila lepak dgn kwn2 lain..yg mmg lelaki lembut...bila ade die sekali...dorg akan cerita psl laki2...laki tu ensem laa...cara jln macho lah...yg lelaki sy minat tu pon sama dok cerita skali...sy senyap je...dah mcm sy ni lak laki2...pttnye sy lah yg dok cite psl laki itu ini..ni trbalik....sy buat je baik dgn die...sbb sy ikhlas suka dia...die lembut je orgnye...mesti die ni jadik prempuan bila dgn psgn gay die...korang yg gay ni..sy fhm korg xde naluri skit pon kt prempuan..tp cubalah berubah:( allah pasti akan tlg kalian...sy masih pendam perasaan sy ni sorg2...sbb sy x cantik...gemuk dan hitam..kalau tbe2 die nak kt prempuan pon..mesti bkn sy...sorry..sy xtau nak luahkan pd sape... :,(

    ReplyDelete
  89. salam , so i found this blog by accident . memang susah kalau dah terpesong nak meluruskan balik tapi siapa yang benar2 berusaha mesti dia dapat kan ? i percaya anda semua dah berusaha sedaya upaya untuk berubah kan ? but you all kena lebih sikit . (usaha + doa + tawakkal) usaha : sama ada dengan bantuan orang lain ( jumpa counselor ) i rasa kalau u betul2 nak berubah lakan , u takpayah malu2 sebab u ada keinginan yang sangat2 untuk berubah . like we don''t live for human , we live for Allah , Akhirat . i know a guy from s'pore , he's a secondary student . he's a gay and the other student knew about it , so a bunch of male student start bullying him for being gay . i mean , it is WRONG to be a gay sebab Allah menciptakan kita perempuan dan lelaki untuk membezakan kedua2 jantina ini . it is NOT WRONG to change right ? and its not to late . so kembali kepada cerita student s'pore tu , dia kena buli hanya disebabkan benda tersebut . c'mon guys n gurls , he's only 16 and give him a space to think again about the matter + a chance

    ReplyDelete
  90. + a chance to change himself to be a better person . but budak2 kan , they act what they want . they keep violating him and the gay student can't hold it anymore so he decided to commit a suicide ; memang most of people akan pandang hina kepada PLU , so berusahalah n never give up :) i know most of PLU akan bagi alasan 'perasaan ini Allah yang bagi , saya tak minta pon tapi ustaz kata kita mestilah berserah kepada ketentuannya and blablabla' . HELLO the right thing to do is berusaha + doa + tawakkal . kalau u tak berusaha macam mana nk jadi straight balik ? and there are some 'ketentuan' yang boleh diubah dengan usaha seseorang itu sendiri thank you

    ReplyDelete
  91. mana tuan tanah ni

    ReplyDelete